A rovat kizárólagos támogatója

Két maszájt letartóztattak, mert a gyanú szerint megmérgeztek egy híres oroszlán családot a Massai Mara vadrezervátumban, a délnyugat-kenyai Narokban – számoltak be a helyi vadvédelmi hatóságok.

Simindei Naururi és Kulangash Toposat méregbe mártott tehéntetemeket helyezett ki a Masai Mara vadrezervátumban. Nyolc oroszlánt kezeltek mérgezéssel, két másik pedig elpusztult, de csak egyikük tartozott ahhoz az oroszláncsaládhoz.

Az oroszlánok valószínűleg elragadtak három tehenet a maszájok állatai közül, amelyek betévedtek a vadrezervátumba. A kenyai vadvédelmi hatóság arra hívta fel a figyelmet, hogy más állatokat is érinthet a mérgezés. A megmérgezett oroszlánok annak a Marsh családnak a tagjai, amelynek életéről a BBC Big Cat Diary című műsorát forgatták.

Az esetről a december 7-én tettek közzé egy posztot a Facebookon. Az egyik elpusztult állat Bibi, egy 17 éves nőstény. A BBC stábjának egy, a helyszínen tartózkodó tagja szerint Bibit „habzó szájjal, zihált és görcsökben fetrengett, amikor megtalálták, a másik elhullott oroszlánt már a felismerhetetlenségig széttéptek a hiénák – mondta el Paul Udoto kenyai vadvédelmi hatóság kommunikációs igazgatója.

Egy nőstény, Sienna eltűnt, kétéves kölykét az állatorvosok gondozzák. A BBC nairobii tudósítója, Alastair Leithead emlékeztet, hogy az oroszlánok és a maszájok közötti hasonló konfliktus nem újkeletű jelenség. A helyiek korábban is mérgeztek meg már nagymacskákat, hogy azok ne dézsmálják meg az állatállományukat- írta a nol.hu.
 

Újabb 22 elefántot ciánoztak le Zimbabwéban

Újabb 22 elefántot ciánoztak le Zimbabwéban

2015 októberében újabb 22 elefántot öltek meg ciánnal a zimbabwei Hwange Nemzeti Park területén. A vadőrök találtak rá az elefánttetemekre a park Sinamatella nevű területén. A ciánmérgezést a hatóságok gyanúja szerint vadorzók követték el.

 

Kapcsolódó anyagok:

Két év börtön ragadozómadár megmérgezéséért

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek