A rovat kizárólagos támogatója

A MÁV-START a nyári turisztikai főszezonban gyakoribb és gyorsabb utazást biztosít a balatoni vonalakon és mivel egyre több a kerékpáros utas, ezért a bringaszállítási lehetőségek is folyamatosan bővülnek, a Fertő tóhoz, a Balatonhoz, a Tisza-tóhoz.

A MÁV-START a nyári turisztikai főszezonban gyakoribb és gyorsabb utazást biztosít a balatoni vonalakon, amelyeken több légkondicionált járművet és bicikliszállító kocsit állít forgalomba, a nemzetközi úticélok közül pedig a nyári főszezonban naponta indulnak vonatok Magyarországról Splitbe, Rijekába és Koperbe. A montenegrói Bar településre, a bulgáriai Burgaszba és Várnába pedig hetente kétszer lehet vonattal eljutni – közölte az Utazás kiállításon az újdonságait bemutató vasúttársaság.

Az egész éves nemzetközi ajánlatok közül a vasúttársaság a napi hét közvetlen vonatpárral Prágába közlekedő járatra hívta fel a figyelmet, a cseh fővárosba utazók a négy napra érvényes kirándulójegyet a vasúti utazás mellett a városi közlekedésre is használhatják.

A MÁV-START ismertette, hogy a Miskolc Pass városi kedvezménykártya 24-120 órás érvényességű turisztikai változatának megvásárlásával a belföldi utasok március 1-jétől 33 százalékos kedvezménnyel vehetnek vonatjegyet Miskolcra.

A vasúttársaság hangsúlyozza, hogy egyre több a kerékpáros utas a MÁV-START vonatain, ezért a bringaszállítási lehetőségek is folyamatosan bővülnek, a Fertő tóhoz, a Balatonhoz, a Tisza-tóhoz utazók a kerékpáros túrajegyet az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, továbbra is egységesen 420 forintért vásárolhatják meg. Szlovákiába, Romániába és Szlovéniába öt euróért, míg Csehországba, Ausztriába, Németországba és Svájcba tíz euróért lehet kerékpárt szállítani a vonaton.

Az Utazás kiállításon bemutatják a Budapest-Pusztaszabolcs vonalszakaszon már bevezetett elektronikus bérletet, amelyet a 2016. január 1-je után kiállított személyazonosító igazolvánnyal (eSzemélyi) rendelkező utasok tudnak használni. Az eSzemélyire kiadott bérlet előnye, hogy az utasnak nem kell papíralapú szelvényt őriznie, és 3 százalék kedvezményt ad az árból – írja a MÁV-START közleményében.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás