A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: telex.hu

A brüsszeli városvezetés fizetni fog azoknak a lakosoknak, akik eladják az autójukat és visszaadják a rendszámtáblájukat  Készpénz helyett egy 500-900 eurós hitelkeretet adnak, amit mindenki olyan környezetbarát közlekedési formára költ, amire csak akar: pl. bérletre, biciklire, vagy taxira).

projekt elsődleges célja az, hogy javítsanak a város levegőminőségén, csökkentsék a dugókat és nyugodtabb városképet hozzanak létre. Akik bevállalják, először ingyen kipróbálhatnak több közlekedési alternatívát, hogy aztán a hitelkeretüket a számukra legmegfelelőbbre költsék.

Akik a kerékpáros verziót választják, azok ingyen részt vehetnek egy képzésen, ahol megtanulhatnak a városban biciklizni.
(Ilyen egyébként létezik Budapesten is, Bebiciklizés Projekt néven fut a Magyar Kerékpárosklub szervezésében).

A hitelkeret mértéke az igénylő társadalmi helyzetétől is függ. Ha valaki fogyatékossággal él, akkor automatikusan a maximális 900 eurót kapja. A többi esetben az illető bevételétől függ, hogy mennyit kap: minél többet keres valaki, annál kisebb támogatást kap, de minimum 500 eurót.– írja a Brussels Times.-ra hivatkozva a telex.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek