A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: GreenProfit

Az egyik legborzalmasabb elefántmészárlást fedezték fel a napokban, Csádban, amikor is 89 elefánt lemészárolt tetemére bukkantak, ebből 33 állat vemhes volt.

Az eset a múlt héten történt, március 14-ről 15-re virradó éjszaka Csád délnyugati határán, Kamerunnál. A lemészárolt 33 vemhes állat közül volt olyan, aki a haláltusájában szült meg és a köldökzsinór még összekötötte a borjával. Az orvvadászok 15 borjat is lemészároltak.

Az orvvadászok valószínűleg szudáni és csádi emberek lehettek, és a nyomokból ítélve, 50 ember lóháton. Szudán a legnagyobb elosztó központja az elefántcsontoknak. Innen jut el a világ számos pontjára az orvvadászatokból származó veszélyeztetett fajok testrészei. Ezen a határszakaszon körülbelül 800 elefánt él védtelenül. Tavaly a kameruni részen 28 elefántot mészároltak le az orvvadászok. Az eset egy nemzeti parkban történt. Nem csak az orvvadászok jelentenek veszélyt a helyi elefántpopulációra, hanem a helyi közösség is, akik folyamatosan konfliktusban állnak az állatokkal, hisz a terményeiket akarják megvédeni az állatoktól. A mészárlás most nekik, könnyebbséget hozott, jelentették ki.

A megoldás az lenne, ha egy nemzeti parkba rehabilitálnák az állatokat, mert az illegális elefántcsont kereskedelem dollár milliós üzletág napjainkban. A legnagyobb elefántcsont felvásárló Thaiföld és Kína, ahol betegségre való készítményeket, csecsebecséket, ékszereket, figurákat készítenek belőlük.

A nemrég megtartott nemzetközi vadvédelmi konferencián, melyet Bangkokban tartottak meg a veszélyeztetett fajok kereskedelméről (CITES), az elefántcsont-kereskedelem is napirendre került. A konferencián felszólították Kínát, Thaiföldet, Vietnamot, Fülöp-szigeteket, Malaysiát, Kenyát, Tanzániát, és Ugandát, hogy két hónapon belül egy előzetes tervet, 2014-ig részletes tervet nyújtson be arról, hogyan akarják az elefántcsont-kereskedelmet megállítani.

Forrás és videó a mészárlásról >>>

Kapcsolódó anyagok:

11.000 elefántot öltek meg Gabonban

Mészárlás csökkenti az elefántok agyarát

Orrvadászok elefántcsaládot mészároltak

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás