A rovat kizárólagos támogatója

Dühösek a gazdák Hollandiában, mert a kormány drasztikusan csökkenteni akarja a nitrogén-oxidok kibocsátásának megengedett mértékét. A holland kabinet terve szerint helyenként akár 95%-os csökkentést is előírna környezetvédelmi szempontok miatt.

A környezet- és klímapolitikáért felelős miniszter azt mondta, csak sokkal kevesebb nitrogént szabadna kibocsátaniuk a jövőben, a mezőgazdasági most rengeteget bocsát ki. Sokat tettek azért, hogy ez a szám kisebb legyen, de ez még mindig nem elég.

Az újraszabályozás azonban komoly felfordulást okozhat majd az ország több milliárd eurós mezőgazdasági ágazatában. A 17,5 millió lakosú ország a világ második legnagyobb mezőgazdasági exportőre az Egyesült Államok után hatalmas állatállománnyal.

A Holland Mezőgazdasági és Kertészeti Szövetség munkatársa szerint tagjaik nem fogadják el az újabb szigorításokat. Megteszik a megfelelő lépéseket, hogy világos legyen, a tervek nem elfogadhatóak.  A koncepció szerint 2030-ra felére kell csökkenteni a holland mezőgazdaság mostani kibocsátását.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás