Hirdetés

A főpolgármester a hulladékgazdálkodás finanszírozásáról és az állami kukaholdingról írt a Facebookon. A Karácsony Gergely szerint a birtokába került levélben „az állami kukaholding vezérigazgatója felülírja magát a miniszterelnököt”.

Mint írja, „tűrhetetlen, hogy ennek a cégnek a vezetője önhatalmúlag (?) kijelenti, hogy az Orbán Viktor által többször megerősített főváros-kormány megállapodás szerinte nem érvényes, ezért nem fizeti a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt.-nek (FKF), vagyis Budapestnek, még pontosabban: a budapestieknek járó összeget”.

Karácsony szerint ez azt jelenti, hogy egy állami cég elvonja a budapestiek befizetésének nagy részét, amit „egy budapesti azért fizet, hogy tiszta legyen a környezete,  városa, azt az állami vállalat elkölti másra”, és „ezzel érdemben veszélyezteti az FKF működését, a hulladékszállítás biztonságát”. Az FKF-et nem gyengíteni, hanem fejleszteni akarják, mert ez kell a tisztább Budapesthez, a szelektív hulladékgyűjtés terjesztéséhez, de még a klímavédelem egyes területeihez is. „Ezt a célunkat egy rossz és igazságtalan szabályozás és egy rosszul működő állami cég meg nem akadályozhatja” – írta.

Karácsony első lépésként a kormánytól kér választ arra, hogy Orbán adott szavát vagy a kukaholding vezérigazgatójának levelét tekintsék-e kiindulópontnak. Azt írta:

„A budapestiek kérik vissza a pénzüket. Meg fogunk ezért küzdeni.”

Karácsony december elején kezdeményezte az FKF vezérigazgatójának felmentését, miután a főváros megtudta, hogy a Nagy László Albert vezette cég az új közgyűlés alakuló ülése előtt 2 évre szóló, 1,5 milliárd forintos, pernyeszállításról szóló szerződést írt alá egy, a Mészáros-csoporthoz tartozó céggel. Via 444.hu.

Nyitókép forrása: korrupcioinfo.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás