A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: 444.hu

Büntetőeljárás keretében vizsgálja a budapesti Szent János kórháznál szerdán kilőtt vaddisznók ügyét a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Az ügyben a területileg illetékes XII. kerületi önkormányzat feljelentést tett.

Tegnapelőtt terjedt el a hír, hogy vaddisznókat és malacaikat látták Budán, a Szent János Kórház közelében, tegnap pedig vadászok fényes nappal, emberek, köztük gyerekek szeme láttára mészárolták le a malacokat, akiknek rángatózó teste a villamossínek melletti árokban végezte.

A rendőrség mai közleményében azt írta, hogy „a sajtóban megjelent, névtelen forrásra hivatkozó hírek ellenére a BRFK tevékenység-irányítási központja nem adott sem engedélyt, sem utasítást a vaddisznók kilövésére; a rendőrséghez ilyen jellegű kérés sem érkezett”.

Hozzátették, hogy nem a rendőrség hatásköre eldönteni, hogy a lakott területre tévedt vadállatokat szükséges-e kilőni. Ebben az esetben viszont „a lövések leadásának körülményei bűncselekmény gyanúját vetették fel, ezért a II. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el”.

A hegyvidéki önkormányzat ma az MTI kérdésére azt mondta, hogy „tegnap, a reggeli órákban ismeretlenek a XII. kerületi Szilágyi Erzsébet fasor és a Szent János kórház közötti erdős területen, belterületen több lövéssel kilőttek egy vaddisznót a malacaival együtt”.

A „fegyverhasználat veszélyeztette a környéken tartózkodó, illetve közlekedő személyek, közöttük gyermekek életét és testi épségét, valamint a vagyonbiztonságot is” – írta a XII. kerületi önkormányzat, hozzátéve, hogy a történtek miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás