A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A napenergia kifogyhatatlan energiaforrás, ami mindig az emberiség rendelkezésére áll. A napelemek felhasználása kapcsán egyre fokozódó elköteleződés nem véletlen: környezettudatos és elegáns megoldásról van szó, melynek alkalmazásával nem kell tartanunk a fosszilis energiahordozók kiapadásától, és a villamos energia árak emelkedésétől sem.

Habár nagyobb egyszeri kiadást jelent, a napelem sokszorosan visszahozza a kezdeti költségeket. Amellett pedig, hogy a villanyszámlád összege garantáltan csökkenni fog, a megújuló energiaforrás révén jelentősen kisebb ökológiai lábnyomot hagyhatsz magad után.

A napelem rendszer telepítését megelőző feltérképezés és tervezés

A napelem rendszer telepítése minden esetben egy nagyon alapos és összetett kalkulációra épül. A szakemberek különösen nagy hangsúlyt fektetnek a fogyasztói igények, valamint az ingatlan műszaki adottságainak feltérképezésére. Mindez azt a célt szolgálja, hogy végül egy pontos, és teljesen személyre szabott napelemrendszer feleljen otthonunk áramellátásáért. Az általunk megadott adatok, és a műszaki előkészítés rendszerint kiegészül egy helyszínen zajló felméréssel. A szakemberek megvizsgálják többek között a tető tájolását, dőlésszögét és terhelhetőségét, illetve megnézik, hogy van- e bármilyen árnyékoló elem a tető környezetében.

Mivel minden ház és háztartás más és más, olyan tényezők is alakíthatják a megfelelő rendszer kiépítését, mint például, hogy tervezzük-e egy elektromos autót megvásárlását.

Egyéni költségvetés és hosszú távon megtérülő befektetés

A kérdés, amit a legtöbben feltesznek, ha megújuló energiát szeretnének az otthonukba, és ami biztosan benned is felmerült, az a következő: mennyibe is kerül tulajdonképpen egy napelem rendszer?

Erre azonban nem létezik konkrét válasz, mivel minden otthon más paraméterekkel rendelkezik, és mi mindannyian igen változatos igényekkel rendelkezünk, és eltérő szokásokat, életritmust követünk. Minden napelem rendszer egyedi, ezért is előzi meg a telepítést egy nagyon alapos feltérképezés. Egységes napelem árakról így lehetetlen beszélni.

Ami általános érvényű szabály: hatékony és biztonságos rendszer kizárólag minőségi elemekből épülhet fel. Az a személy, aki az árból szeretne lefaragni, hogy ne kelljen egyszerre nagyobb összeget kiadnia a telepítésért, valójában éppen ennek az ellenkezőjét éri el. A silány termékek alkalmazása azt eredményezi, hogy napelemünk nem lesz képes olyan minőségben és annyi ideig funkcionálni, ami megérné az anyagi befektetést. Válasszunk olyan szolgáltatást, ahol elsődleges szempont a kiemelkedő munkavégzés, és ahol a szakemberek kizárólag megbízható, prémium kategóriás márkák termékeit használják fel a telepítés során.

Ne feledjük: a napelem rendszer kiépítése az ingatlanunk értékét is jelentősen megnöveli. A telepítéssel járó anyagi kiadások mellett pedig semmilyen egyéb plusz költséggel, így például karbantartási díjjal sem kell számolnunk.

A napelem rendszer telepítésről az ST Solar weboldalán olvashatsz bővebben.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás