A rovat kizárólagos támogatója

Orbán Viktor: „A magyar gazdák a magyar függetlenség és a magyar szabadság legfőbb őrei. A mi nemzeti egyszeregyünk úgy hangzik: ez a mi földünk, a mi munkánk, minket illet, és nekünk is kell, hogy hasznot hajtson.” Hallgatom Orbán Viktort. Lendületesen, meggyőzően beszél, ha nem tudnám az igazságot, még meg is hatódnék, hogy milyen nagyszerű vezérünk van nekünk magyaroknak.

Magyar kézben lévő föld nélkül nem lehetne saját jövője Magyarországnak – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök tegnap az Országházban, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos küldöttgyűlésének alakuló ülésén. A kormányfő szavai szerint a magyar gazdaságnak három kincse van: a magyar emberek, a föld és a víz. Ezek védelme és gazdagítása a mindenkori kormány elsőrendű kötelessége.
Orbán nyomatékosította: Magyarország egyetlen más nemzetnek sem lesz az „előkertje”. „A mi nemzeti egyszeregyünk úgy hangzik: ez a mi földünk, a mi munkánk, minket illet, és nekünk is kell, hogy hasznot hajtson.” A miniszterelnök információi szerint van olyan ország, ahol óvatos becslések szerint a termőföldek egyharmada-fele külföldiek kezében van. „Áll a bennszülött földműves, és nézi, hogy a külföldi tulajdonos ugyanazt csinálja, amihez ő is ért. (…) Áll a bennszülött földműves, legyint, majd szomorúan elmegy Spanyolországba vendégmunkásként epret szedni. Ez az, ami Magyarországon, legalábbis amíg én vagyok a miniszterelnök, nem fordulhat elő.” (Valóban, mert Magyarországon fideszes káderek veszik el a bennszülött földművestől a gazdálkodás lehetőségét – a szerk.) A miniszterelnök a magyar jövő egyik oszlopának nevezte az agrárgazdasági kamarát, amellyel mint mondta, „vállvetve küzdöttünk, hogy a földet magyar tulajdonban tartsuk”. Magyarország alapjaiban mezőgazdasági ország, ezért az agráriumnak húzóágazatnak kell maradnia. „A magyar agrárium megerősítése Magyarország szuverenitásának és függetlenségének sarokköve. A magyar gazdák a magyar függetlenség és a magyar szabadság legfőbb őrei”, márpedig ezen múlik a jövő. Orbán Viktor közölte: a kabinet 9 milliárd forint támogatást ad a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának szakmai tájékoztatási programra és az országos jégkárvédelmi rendszerre. (Magyarnarancs/MTI)

CINIKUS HAZUGSÁGOK AZ ORBÁN BESZÉDBEN

E címmel reagált a " nemzeti szabadsághős" szerepében tetszelgő kormányfő tegnapi mondataira Ács Sándorné az Orbán-kormány által tönkretett kishantosi minta ökogazdaság hajdani vezetője.  Íme az agrármérnök véleménye:

"Nem elég, hogy kirabolta a vidéket, kisemmizte a gazdálkodásból megélni akaró családokat – most éppen Karácsony előtt még rúg is egyet rajtuk. Azok a "gazdák", akikről Orbán beszél – a Mészáros Lőrincek, Csányi Sándorok, akik visszaélve politikai és gazdasági erőfölényükkel kvázi ingyen megszerezték a magyar nép legfontosabb stratégiai vagyonát, az élelmiszer termelésre alkalmas szántóföldeket. Ebben a folyamatban kiszorították a megélhetés lehetőségéből a helyben élő gazdálkodó családokat.

Mérhetetlen cinizmus kell ahhoz, hogy azt állítsa, hogy nem került külföldi kezébe a magyar föld, amikor köztudott, hogy az Agrárkamara nagyhatalmú alelnöke – 2001-ben a köznyelvben máig "piszkos privatizáció"-ként ismert folyamatban 3 társával kvázi ingyen megszerezte a 9000 hektáros milliárdos értékű Mezőfalvi Zrt-t, majd 2006-ban egy német állampolgárnak adta el… A mai napig a német tulajdonos a főnöke a magyar nemzeti agrárkamara alelnökének Zászlós Tibornak.  Az állami földek árverése érintette a Mezőfalvai Zrt földjeit is – melyekre 2051-ig bérleti szerződése van a cégnek, vagyis a német tulajdonosnak igencsak kedvezményes (580 Ft/AK) bérleti díjért. A föld megvásárlói majd 30 év múltán művelhetnék a földet… de itt nyilvánvalóan nem ez a cél, hanem a spekuláció. A Mezőfalvai Zrt. volt, illetve jelenlegi alkalmazottjai milliárdos nagyságrendben vásároltak be a Zrt által művelt földekből. Ugyanakkor kegyetlenül megbüntették azokat a helyi családi gazdákat, akik tiltakozni mertek az ellen, hogy nem ők, hanem mindenféle Fidesz és Magosz közeli idegen kapta a falujuk földjeit. (Lásd. Kajászó)

És természetesen a magyar földtörvény lehetővé teszi külföldiek földvásárlását – ahogy pl. a mostani árveréseken is vásároltak külföldi állampolgárok… A "Földet a gazdáknak!" programban olyan gazdáktól vették el a földjeiket, akik valóban ebből éltek: az 500 tehenes gazdától, a 600 juhos másik gazdától. Mindketten belehaltak…

Hallgatom Orbán Viktort. Lendületesen, meggyőzően beszél, ha nem tudnám az igazságot, még meg is hatódnék, hogy milyen nagyszerű vezérünk van nekünk magyaroknak.

De nem! Emberek! Itt és most meg kell értsétek, hogy alávaló módon becsapnak és kirabolnak minket. És ezt addig fogják folytatni, amíg tényleg nem marad semmink. Visznek mindent.

Hallgatom Orbán Viktort – aki Ángyán Józseffel a kormányban csodát tehetett volna a vidékkel, az országgal. De ő egészen mást akart….és amit akart, ahhoz már nem kellett Ángyán, nem kellett Kishantos, nem kellett Hortobágy – így hát elpusztította, eltaposta őket.

Hallgatom Orbán Viktort és azon gondolkozom, hogy vajon milyen lélek lakik egy olyan emberben, aki képes arra, hogy egy egész ország szemébe hazudjon? A magyar nyelvnek találó szava van erre a jelenségre: lelketlen. Meg kell hagyni, nincs szerencsénk nekünk magyaroknak…

Mezőfalva, 2017. december 21.
Ács Sándorné agrármérnök
www.kielegyenafold.hu


A vélemény rovatunkban megjelent írások nem feltétlenül tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.
Vélemény rovatunkba is beküldhetnek írásokat az info@greenfo.hu címre, vagy bejelentkezés után itt >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás