A rovat kizárólagos támogatója

Tényleg a szennyező fizet, vagy ez is csak egy újabb szlogen a Fidesztől? Megkérdezték a kormányt, mennyit fizet a Coca-Cola környezetszennyezés miatt, a válasz: adótitok.

Több szennyező nagyvállalattal is van stratégiai megállapodása a kormánynak. Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy kedvezményekhez jutnak és a mi befizetett adónkból támogatást kapnak a környezetkárosító tevékenységükre.
A videóban bemutatjuk, hogy mely cégek ezek, milyen káros cselekedeteikre mennek el a mi adóforintjaink és mi is a valódi tartalma a Fidesz szennyező fizet elvének.

Mennyit fizet a szennyező, ha Orbánék kiemelt partnere?

Korábban írtuk, hogy megkérdezték a kormányt, mennyit fizet a Coca-Cola környezetszennyezés miatt, a válasz: adótitok.  A témában Ungár Péter tett fel kérdést Orbán Viktornak, de őhelyette Schanda Tamás válaszolt.

Ungár Péter LMP-s képviselő Orbán Viktor miniszterelnöknek tett fel írásbeli kérdést arról, hogy a „szennyező fizet” elv keretében mennyit fizet a Coca-Cola Magyarországon. Ungár a kérdésben emlékeztetett rá, hogy a kormány stratégiai partnerségre lépett az üdítőgyártóval, amely miatt Ungár megfogalmazása szerint „a magyar adófizetők támogatják a cég gazdasági tevékenységét”.

Szijjártó Péter coca cola mámorban

Ungár kérdésére végül nem a kormányfő adott választ, hanem Schanda Tamás államtitkár. Ő először elmagyarázta, pontosan mit is jelent a „szennyező fizet” elve. Erről azt írta, hogy „a hulladék termelőjének és a hulladék birtokosának a hulladékot a környezet és az emberi egészség magas szintű védelmét biztosító módon kell kezelnie, ennek költségeit pedig viselnie kell. Az italtermékek műanyag csomagolásából számottevő hulladék keletkezik, amely után a belföldi forgalomba hozók, így a hazai gyártók környezetvédelmi termékdíjat kötelesek fizetni – írta Schanda.

zöld HVG szerint az államtitkár pontos összeget nem árult el, mert, mint közölte, ez adótitok.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás