A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Spanyolország ad otthont az ENSZ klímakonferenciájának, miután Chile visszamondta azt az országában zajló kormányellenes tüntetések miatt – jelentette be a klímaváltozással foglalkozó legfőbb ENSZ-tisztségviselő.
„Örömmel jelentjük be, hogy a COP elnöksége megállapodott abban, hogy a COP 25-öt (az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye 25. éves ülését) december 2. és 13. között tartják meg Madridban, Spanyolországban” – tudatta közleményben Patricia Espinosa, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének (UNFCCC) főtitkára.

Sebastián Pinera chilei elnök szerdán jelentette be, hogy országa mégsem ad otthont a COP 25-nek és az Ázsiai–Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) novemberre tervezett csúcstalálkozójának az országban zajló zavargások miatt.

A december 2–13. között megrendezésre kerülő COP 25 célja a párizsi klímaegyezményben lefektetett célok (az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése a globális felmelegedés 1,5 °C-nál való megállítása érdekében) elérésére tett állami erőfeszítések fokozása.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás