Hirdetés

A szakértők szerint több mint kétmillió állat veszett oda a Bolívia keleti részében pusztító tüzekben, amelyek augusztus óta nagyjából négymillió hektáros területre terjedtek ki.

Többek között pumák, lámák, jaguárok és kisebb testű állatok pusztultak el, ezek közül sok védett területeken élt. „Egy védett erdő teljesen elpusztult, és visszafordíthatatlan a helyzet, ez az erdő már sosem nyeri vissza a régi formáját” – idézi az AFP a Santa Cruz-i egyetem professzorát, Sandra Quirogát, aki több, a helyszínen dolgozó biológussal konzultált a történtekről.

Bolívia augusztusban már repülőkkel, helikopterekkel és a katonaság bevetésével vette fel a harcot az erdőtűzzel, de a lángokat még mindig nem sikerült teljesen megfékezni.

Augusztus végén dőlt el, hogy az ország egymillió dolláros segélyt kap a helyzet miatt, korábban az ENSZ, az Amerikaközi Fejlesztési Bank és az Andoki Fejlesztési Együttműködés nyújtott 650 ezer dolláros segélyt a latin-amerikai országnak a tűzoltási feladatokra. Via index.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás