A rovat kizárólagos támogatója

Az időjárás szeszélyes tud lenni, nem árt alaposan felkészülni minden lehetséges kimenetelre. Hazánkban ősztől tavaszig sok csapadékra lehet számítani, ami bizony nem minden kültéri tárgynak tesz jót.

A takaróponyva tulajdonságai

A takaróponyva jellemzően egy több rétegű, vízlepergető műanyagból készült takaró. Színek tekintetében annyira nem széles a paletta, a rikító színek kevésbé jellemzőek, leginkább természetes színekben lehet kapni. 

Mit érdemes védeni, letakarni?

Azokat a dolgokat érdemes ponyvával védeni, amelyekben jelentős károkat tud okozni a nedvesség. Leginkább a fa és a fából készült dolgok tartoznak ide. A fa ugyanis híres arról, hogy alaposan meg tudja magát szívni vízzel, majd korhadni, rohadni kezd, amely folyamatok jelentősen csökkentik az adott tárgy várható élettartamát.

Természetesen megfelelő festés és felületkezelés elegendő védelmet nyújt például egy fából készült gerenda vagy tartóoszlop számára, ezért ezeket nem érdemes ponyvával körbetekerni, ráadásul elég zavarba ejtően is nézne ki. Azonban ha már egy bonyolultabb szerkezetről van szó, ami esetében a megfelelő funkció és az esztétika tartóssága is fontos, például egy fából készült pavilon esetében, akkor azt már érdemes védeni valamilyen szinten a csapadéktól.

Nem arról van szó, hogy az első tavaszi zivatarkor azonnal le kell fedni, nem is lenne értelme, hisz pont olyan alkalmakra lett többek között kitalálva. Sokkal inkább arról, hogy amikor teljes erejével beköszönt az ősz, már túl hideg van a kertben üldögéléshez, a pavilon kihasználatlan, akkor érdemes lefedni egy ponyvával. 

Amennyiben szeretnéd elérni, hogy a kerti dolgaid kevésbé legyenek kitéve az időjárás viszontagságainak, akkor érdemes szétnézned a Legjobb Munkaruha Webshop ponyvái között.

Építkezésnél, felújításnál is jól jöhet

Építkezéskor és bizonyos felújítások esetében számos alapanyagra szükség van. Ezeket tárolni kell valahol, ami sok estben az udvaron történik. Kellemetlen tud lenni, amikor a használat előtt a sárból kell kikaparni ezeket a dolgokat, vagy éppen a lehulló lomb és a szél által odahordott egyéb anyag jelent plusz munkát. Egy megfelelő méretű ponyvával és annak stabil rögzítésével ezek a kellemetlenségek elkerülhetőek, és biztonságban lehet tudni az anyagokat. Bár nem felújítás, de leginkább ide lehet sorolni a tüzelőanyagokat is. Ha a fűtési szezonra beszerzett több köbméter fa elázik, akkor sajnos van rá esély, hogy csak a következő nyáron lesz olyan jó idő, hogy kellően ki tudjon száradni a tüzelő.

Medencére sem árt

Egy medence nagyon jól tud jönni a meleg nyári napokon az egész családnak, azonban amikor használaton kívül van, akkor bizony könnyen tud koszolódni, és egy medence kitakarítása már nem jelent akkora felüdülést a család számára. Medence esetében a lehulló levelek és a por jelentenek kellemetlen tényezőket, de az sem ritka, hogy valamilyen kisebb állat belemászik.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás