Hirdetés
Magyar Víziközmű Szövetség sajtóközlemény

A Magyar Víziközmű Szövetség, mint a hazai ivóvízszolgáltató- és szennyvízelvezetéssel foglalkozó vállalatok szakmai érdekképviseleti szervezete, kiemelten fontos feladatának tartja a csapvíz népszerűsítését és az ivóvíz presztízsének védelmét, valamint jóhírének erősítését!

A Magyar Víziközmű Szövetség évek óta örömmel csatlakozik a műanyagmentes július kihíváshoz, hiszen ez a kampány a műanyagmentes élet előnyeire és a környezettudatos viselkedésre hívja fel a figyelmet!
Az ivóvíz az élet legalapvetőbb eleme; a jövőnk és a fejlődés alapja. Az ivóvízellátás stratégiailag kiemelt jelentőségű kérdés, hiszen hamarosan a megfelelő minőségű és mennyiségű vízhez való hozzájutás jelenti majd a legkomolyabb kihívást az emberiség számára. Napjainkban rengeteget hallani arról, hogy a műanyagszennyezés mekkora károkat okoz világszerte, elárasztanak bennünket a mikroműanyagok, azonban, ha odafigyelünk és környezettudatosabban viselkedünk, közösen megállíthatjuk ezt a szörnyű folyamatot!

A PLASTIC FREE JULY kampány célja, hogy csökkentsük az egyszer használatos műanyagok, valamint a PET palackok számát. A kezdeményezést életre hívók arra buzdítanak mindenkit, hogy amikor lehetőségük van rá, töltsék újra kulacsukat csapvízzel és próbálják meg beépíteni mindennapjaikba az egyszerhasználatos műanyagok alternatíváit!

S hogy miért csapvízzel töltsük újra kulacsunkat?

Azért, mert a csapvíz OLCSÓ!
1 m3, azaz 1.000 liter csapvízzel pontosan 2.000 db ½ literes palackot lehet megtölteni. 1 m3 víz ára – a lakossági felhasználók számára – Magyarországon átlagosan 260 Ft /m3, tehát, ha kiszámoljuk, akkor egy fél literes flakont pontosan 13 fillérből tudunk megtölteni.

Azért, mert a csapvíz BÁRMIKOR ELÉRHETŐ!
Hazánkban mindenhol rendelkezésre áll a jó minőségű csapvíz, Magyarországon a vezetékes ivóvízzel ellátott települések aránya 100% -os.

Azért, mert a csapvíz EGÉSZSÉGES!
Tartalmazza az emberi szervezet számára szükséges és elégséges ásványi anyagokat, ezenkívül változatosan fogyasztható, hiszen gyümölcsökkel, zöldségekkel, fűszerekkel ízesítve igazán ízletes, kiválóan hűthető – így finom szomjoltó készíthető belőle.

Azért, mert a csapvíz BIZTONSÁGOS!
Magyarországon az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer a csapvíz. A víziközmű szolgáltatók szigorú kritériumok alapján, napi szinten ellenőrzik az általuk szolgáltatott ivóvizet.

Nagy Edit a Szövetség főtitkára – ahogy minden évben – idén is üdvözölte a kezdeményezést és szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy „Magyarországon nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen mindenhol fogyasztható a csapvíz, valamint a szolgáltatók által fenntartott nyilvános kutak vize. A kampányhoz való csatlakozással mi is szeretnénk felívni a figyelmet arra, hogy PET palack nélkül is bármikor, bárhol elérhető az ivóvíz és ezúton kérjük az éttermeket, vendéglátóhelyeket, hogy csatlakozzanak ehhez a kiváló kezdeményezéshez, hiszen ezzel is hozzájárulnak a környezet és a vízkincs védelméhez. Amit szeretnék még kiemelni, az az, hogy ebben a tikkasztó hőségben még fontosabb a folyamatos hidratálása szervezetünknek, figyelni kell arra, hogy fogyasszunk elegendő folyadékot. Erre a csapvíz a legalkalmasabb, hiszen tényleg a legjobb szomjoltó – nincs benne semmi felesleges adalékanyag, cukrot sem tartalmaz, viszont minden ásványi anyag megvan benne, amire a szervezetünknek szüksége van!”

A Magyar Víziközmű Szövetség kiemelt feladatának tekinti azt, hogy minden olyan kezdeményezés mellett kiálljon, amely a környezettudatos gondolkodásra és viselkedésre, a vízkincs védelmére és a környezet megóvására hívja fel a figyelmet!

Közös érdekünk, hogy óvjuk a Földet és környezetünket, – hogy gyermekeink, unokáink is tudják még használni – és erre ne csak júliusban figyeljünk, hanem az év minden napján!!!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás