A rovat kizárólagos támogatója

Ha 2014-ben nem egyedül Simicska Lajos találtatott volna alkalmasnak arra, hogy a paksi bővítés kommunikációját intézze. Ha nem kérdőjeleződött volna meg az alkalmassága rögtön azután, hogy szakított Orbánnal.

Ha nem Nagy és Trócsányira bízták volna a jogi képviseletet annak érdekében, hogy se az LMP-nek, se az Energiaklubnak ne kelljen kiadni a beruházás közérdekű adatait.

Ha nem pereskednének most is Jávor Benedekkel olyan iratok titokban tartásáért, amelyek már rég nem titkosak, de az oroszok rossz néven vennék, ha kitudódnának. (De persze az orosz sajtó még így is többet tud róluk, mint a szerencsétlen magyar adófizető, akit majd csak a legvégén engednek oda, amikor a számlát ki kell fizetni.)

Ha nem Mészáros Lőrinc és Bencsik András lapjaiban reklámoznák az egészet – aki nem olvassa a pártsajtót, azt már meg sem kell győzni róla, hogy ez az évszázad beruházása?

Ha nem a közismerten pártatlan Századvégtől rendeltek volna közvélemény-kutatást.

Ha nem a BKV e-jegy-kísérletébe belebukott informatikai céggel íratnának tanulmányt a tervezett új reaktorblokkok biztonságáról.

Ha nem költötték volna az eddig nyilvánosan elszámolt keret egyharmadát utazgatásra, és ha nem jutott volna 3,6 millió forint arra, hogy a közpénzből vásárolt szolgálati kocsijaikat lemosassák.

Ha nem úgy kezdődött volna az egész bővítés, hogy luxusautókat és (százasával) mobiltelefonokat vásárolnak olyan munkatársaknak, akik még ma sem dolgoznak ott.

atomkamion kép: MVM PaksII Atomerőmű Fejlesztő Zrt


Nem fűvel, hanem kamionnal kábítja az atomlobbi a fiatalokat

Szóval ha mindez nem történt volna meg, vagy nem így történt volna, akkor talán elhinnénk, hogy az a rengeteg pénz, amit egy titokban és törvénytelenül megkötött orosz-magyar paktum nyomán egy új atomerőmű felépítésére el akarnak költeni, tényleg valamilyen megnevezhető nemzeti érdeket szolgál, és nem csupán annyi a célja, hogy azok, akiket az állampárt alkalmasnak tart rá, vidáman kotorászhassanak egy gyakorlatilag feneketlen, de még elméletileg is legalább 4000 milliárd adóforintot tartalmazó kasszában.

De így, hogy már a legelején kiszervezték az egészet Mészáros és társaihoz – mégis, mit és miért kellene még elhinnünk?
Hargitai Miklós

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás