A rovat kizárólagos támogatója

A ma 96 éves Sir David Attenborough az 1950-es években kezdett el természetfilmeket forgatni, melyek az egész világon népszerűvé tették. Az elmúlt négy évben főként a klímaváltozás hatásaival foglalkozott műsoraiban.

Az antropológusként, biológusként, természettudósként, természetfilmesként és íróként is ismert/ elismert Attenborough munkássága szerteágazó, de ha van valami, ami az egész életét végigkíséri, az a brit közszolgálati médiabirodalom, a BBC, amely természettudományos egységének már az 1957-es megalapításánál is ott volt – sőt, Attenborough 1954 óta gyártja a legszínvonalasabb filmeket, tévé- és rádióműsorokat a BBC csatornáinak.

Az idei Föld Napján az  ENSZ Környezetvédelmi Programja a Föld Bajnoka címmel tüntette ki a világhírű természettudóst. A díjat azzal érdemelte ki Attenborough, hogy évtizedek óta történeteket mesél a természetes világról és a klímaváltozásról, ezzel formálva az emberek szemléletét és hozzáállását a környezetvédelem területén.

A BBC már annyiszor megünnepelte Attenborough munkásságát, hogy most komoly fejtörést okozott, hogy mivel lepje meg a természettudóst a születésnapján – így egy 96 másodperces videóban foglalták össze Sir David Attenborough életének 96 pillanatát. ( további infók a qubiton)

Kapcsolódó anyagok:

Ma 95 éves David Attenborough. Boldog szülinapot!

David Attenborough bemutatja az aszteroida becsapódása után megmaradt dinoszauruszlábat

David Attenborough mondta el a klímacsúcs legforróbb beszédét

A Föld bajnoka lett Sir David Attenborough

Sir David Attenborough egyre aggódóbb: ha nem cselekszünk most, túl késő lesz

A bolygónk jövőjének tudománya

Ez nem “falra hányt” természetvédelemi graffiti

Hogyan lett 2020 egy 94 éves természettudós éve?

Íme a legzöldebb hírességek listája

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás