Hirdetés
Forrás: index.hu

Ilyen felvételek és szuper technológia példa nélküliek. Tíz évvel ezelőtt nem lehetett volna ilyen képeket készíteni. A Bolygónk, a Föld második évadának premiere november 6-án, a BBC One csatornán lesz majd látható. A Szigetek névre hallgató első részben David Attenborough, a természetfilmezés doyenje a Karib-tengerre kalauzolja el a nézőket.

Október 9-én, egy évtizedes szünet után befutott a BBC egyik legnagyobb kasszasikerévé lett Bolygónk, a Föld második évadának első előzetese. Sokan érezhették úgy, hogy természetfilmben ilyen szép képeket még sosem láttak és ezt maga David Attenborough is megerősíti – írja az Independent.

Ezek a felvételek és a mögöttük rejlő technológia példa nélküliek. Tíz évvel ezelőtt nem lehetett volna ilyen felvételeket készíteni
– mondta a természettudós, aki ezúttal nem volt ott a forgatásokon, hangját azonban a második évadban is hallhatjuk majd. Emellett a sorozat indulásával egy ingyenes alkalmazás is elérhetővé válik, ahol Attenborough munkásságában kutakodhatnak majd a rajongók.

A sorozat első évadához hasonlóan most is több éven keresztül, a legmodernebb eszközök és technológiák felhasználásával, összesen 117 alkalommal, 40 országban forgattak. A BBC a zenei aláfestés terén sem fukarkodott, az első előzetes alatt a Sigur Rós egyik dala hallható, a sorozat zenéjét pedig nem más, mint a Batman-filmeket és az Oroszlánkirályt is jegyző Hans Zimmer szerezte.
 

A sorozat producere, Mike Gunton elmondta, hogy a korszerű kameráknak és rögzítési módoknak köszönhetően minden eddiginél közelebbről és jobb minőségben tárul a néző szeme elé az állatvilág. A korábbiakhoz képest a perspektíva is változott, a második évadban azt mondták: menjünk le az állatok szintjére és nézzük meg hogy fest az egész az ő szemszögükből. Ez a felfogás folyamatosan mozgó, az eseményeket követő képekhez vezetett, ami az előzetes számos pontján is megfigyelhető volt, hiszen sok esetben az állat statikus megfigyelése helyett úgy érezhetjük magunkat, mintha az éppen a fejünk felett ugrana át.  Gunton elmondása szerint főleg drónokkal, vagy előre elhelyezett kamerákkal dolgoztak, utóbbiaknál sokszor az állatok mozgása indította el a felvételt.   

A Bolygónk, a Föld második évadának premiere november 6-án, a BBC One nevű csatornán lesz majd látható, a Szigetek névre hallgató első részben  David Attenborough a Karib-tengerre kalauzolja majd el a nézőket-írta az index.hu.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás