A rovat kizárólagos támogatója

Applikáció az élelmiszerhasznosításért, törpe vízerőmű, látássérülteknek létrehozott papírmentes könyvtár, és zöld szemléletformálás. A Magyar Telekom idén is kiosztotta a DELFIN Díjakat.

A Magyar Telekom idén is díjazta a fenntarthatóság terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó cégeket, szervezeteket. A DELFIN Díjakat (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) és a Magyar Telekom TOP3 fenntartható beszállítója 2016 elismeréseket a XVIII. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetés keretében osztották ki június 12-én. A cég 2008-ban alapította a DELFIN Díj pályázatot, hogy díjazza a fenntarthatóságban élen járó beszállítóit. 2013 óta bármely hazai vállalkozás, sőt civil szervezetek is indulhatnak a díjért már megvalósult és működő projektekkel, programokkal.

2017-ben 4 kategóriában összesen 6 díj került átadásra. „Nagyon jó látni, hogy évről évre nő a DELFIN Díjra pályázók száma, és tartalmában is egyre kiforrottabb, átgondoltabb projektekkel pályáznak a vállalkozások, civil szervezetek, így erős mezőnyből kellett kiválasztanunk az idei nyerteseket. Úgy látjuk, hogy a fenntartható, élhető jövőről való gondolkodás – a megfelelő szándék esetén – ugyanúgy be tud kerülni egy nagyvállalat, mint egy pár fős vállalkozás mindennapjaiba. Örömünkre szolgál, hogy partnereink, beszállítóink számára is fontos a felelős működés” – mondta Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese.

A DELFIN Díj idei nyertesei:

„Innováció a fenntarthatóságért” kategóriában:

FORNAX ICT Infokommunikációs Megoldások Kft. (A cég redinner alkalmazása a felesleges élelmiszer hasznosítására ad megoldást, ehhez a felhasználókat és a közelükben található éttermeket kapcsolja össze.)

Villámfordítás Fordítóiroda (A cég célja az elektronikus fordítási tanúsítványok hazai rendszerének kidolgozása és bevezetése, amely a papírmentesség révén csökkenti a környezeti terhelést, és az ügyintézés időtartamát.)

„Esélyegyenlőség” kategóriában:

Alko-soft Szolgáltató Nonprofit Bt. (A cég olvasást segítő eszközök magyarországi forgalmazásával, honosításával, Ingyenes Digitális Könyvtár üzemeltetésével segíti a látássérülteket, emellett kifejlesztette az eRikkancs rendszert, amely lehetővé teszi, hogy a látássérültek a nyomtatott sajtót elektronikusan tudják olvasni számítógépük segítségével.)

„Klímavédelemmel kapcsolatos beruházás, fejlesztés” kategóriában:

Fővárosi Vízművek Zrt. (A vállalat egy törpe vízerőmű létrehozását tűzte ki célul a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen, amely a telep energiaszükségletének önerőből való ellátási arányát növelte, és így csökkentette a telep külső villamoshálózattól való függését.)

„Fenntarthatósági tudatformálás, oktatás” kategóriában:

ELTE Együtt a Környezettudatos Szemléletért (Az önkéntes alapú intézményi fenntarthatósági program 2008 óta működik, és eddig 10 millió Ft megtakarítást hozott az egyetemnek, emellett 17 millió Ft értékben végeztek önkéntes munkát a program önkéntesei.)

Impact Hub Budapest (Egy nemzetközi hálózat tagjaként az Impact Hub Budapest közösségépítéssel, edukációval, ismeretterjesztéssel és érzékenyítéssel foglalkozik fenntarthatósági, környezetvédelemi, klímaváltozási, társadalmi témákban. Egyik legfontosabb tevékenységük a vállalkozásfejlesztés és az egyéni készségfejlesztés.)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek