A rovat kizárólagos támogatója

Az Egészségügyi Világszervezet egyik tanulmánya szerint Delhi és agglomerációja (vonzáskörzetébe beletartozik a főváros, Újdelhi) jelenleg a világ legszennyezettebb régiója, a talajtól elkezdve egészen a levegőig szinte minden szennyezettségi értéket illetően “vezet”.

A várost átszelő Jamuna-folyó, amely a Gangesz után India második legszentebb folyója, oly mértékben szennyezett, hogy lényegében halottnak tekinthető. Közben továbbra is meghatározza az emberek életét mind spirituális értelemben, mind hétköznapi igényeik kielégítése céljából, amely tevékenységek így egyre veszélyesebbé válnak.

Még 2014 októberében jelentette be az indiai miniszterelnök a “Tiszta Indiáért Küldetés” elnevezésű nemzeti kampány elindítását, de a bejelentést tett nem nagyon követte. Ráadásul a kormány egy másik kampány keretében arra ösztönzi a külföldi vállalatokat, hogy gyártásukat Indiába helyezzék át. A víz- és légszennyezés, valamint a kommunális hulladék problémájának megoldásához komoly infrastrukturális beruházásokra lenne szükség. Ennek hiányában azonban az indiai szemétlerakókon turkálók oly ismerős képe marad még egy darabig… írta a nationalgeographic.com-ra hivatkozva a GreenDependent Egyesület Kislábnyom hírlevele, melyben további érdekességek olvashatóak.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek