Hirdetés

“Egyszerűen nem engedhetjük meg, hogy az emberiség jövőjéről a kapzsi olaj- és gázvállalatok döntsenek. Ezek a vállalatok saját anyagi érdekeik miatt mindig tagadták a globális felmelegedés tényét, sőt eltussolták a figyelmeztető jeleket, bizonyítékokat.

Most már elég legyen! Mind tudjuk, mi az igazság! A történelem ezeknek az óriás vállalatokat fogja majd hibáztatni a kárért. A Föld és az emberiség pusztulásra van ítélve, ha nem hagyunk fel a fosszilis üzemanyagok – azaz az olaj és a gáz – használatával. Húsz évvel ezelőtt még függtünk ezektől az energiaforrásoktól – mára azonban meg lennének a helyettesítői. Mark Jacobson professzor és kutatótársai a Stanford Egyetemen bebizonyították, hogy már a meglévő technológia is alkalmas lenne, hogy zöldenergia forrásokból megoldjuk a világ energiaellátását 2050-ig!"

A fenti nagyon erős szavak Leonardo DiCaprio színész szájából hangzottak el a davosi Világgazdasági Fórumon.

A Crystal Award elnevezésű díjat vette át, amellyel olyan alkotókat tüntetnek ki, akik nemcsak a művészetekben jeleskednek, hanem a világ jobbá tételében is. Köszönőbeszédében DiCaprio elidegeníthetetlen emberi jognak nevezte a tiszta levegőt, a tiszta vizet és az élhető klímát, és azzal vádolta a destruktív rendszer fennmaradásában anyagilag érdekelt vállalatokat, hogy tagadják a klímaváltozást, sőt eltussolják annak bizonyítékait.
Fontos lenne, hogy minél többen szembe merjenek szállni a kizsákmányoló óriásvállalatokkal, amelyek nem csak a mi életünket fenyegetik, de ellehetetenítik a gyermekeink jövőjét is. Meddig tűrünk még? Legyen már végre elég!!! Jusson messzire Leo hangja! vilaghalo.info

A színész Leonardo DiCaprio Foundation nevű alapítványával 1998 óta 30 millió dollárral 70 innovatív ökológiai projektet támogatott a világ 40 országában, főleg a világtengerek és a veszélyeztetett fajok védelmében – hangzott az indoklás.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás