Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére kiterjesztette és egyúttal másodfokúra emelte a mára korábban kiadott hőség miatti figyelmeztetését. A csúcshőmérséklet délután 30-33 fok között alakul, és késő este is csak 19-24 fokig esik vissza a hőmérséklet.

 Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten a tartós hőség miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az ország egyre nagyobb területén 25 fok körül vagy a fölött alakul a középhőmérséklet, délután és este elvétve előfordulhatnak rövid zivatarok. Erre nagyobb esély az ország északkeleti harmadán van.  A zivatarhoz óránként 75 kilométeres szél, jelentős csapadék és kisméretű jég társulhat. Kis valószínűség mellett egy-egy zivatarban 20 millimétert meghaladó eső is hullhat.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztetésében azt írta: a kánikula vasárnap tetőzik. Hétfőn a Dunántúlon már megszűnik a hőség, kedden pedig délkeleten is visszaesik a hőmérséklet. 

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat reggeli tájékoztatása szerint az országos tiszti főorvos tegnap déltől hétfő éjfélig ugyancsak másodfokú hőségriasztást rendelt el. Az ÁNTSZ arra figyelmeztet, hogy a nagy hőség bárkinél okozhat egészségi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt, különösen veszélyeztetettek például a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. (MTI)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás