A rovat kizárólagos támogatója

Mivel a gyér töltőállomás-hálózat miatt csak kevesen járnak elektromos autóval, a kevés autó miatt viszont nem éri meg további áramkutakat telepíteni, elektromos töltőállomás-offenzívát indít az osztrák főváros. A meglévő 150 mellé további 300 e-kutat telepítenek.

Az e-autók népszerűsítésére 2015 végéig a meglévő 150 mellé további 400 töltőállomást telepítenek Bécsben és környékén – 300-at az osztrák fővárosban, 100-at pedig Alsó-Ausztriában, hogy az ingázók számára is biztosítsák a környezetbarát és energiahatékony helyváltoztatás lehetőségét. A cél, hogy 2020-ig 4,5 százalékra növeljék az osztrák utakon futó e-járművek arányát.

Az új e-töltőállomásokra SMS, QR-kód vagy kártya segítségével lehet bejelentkezni, és az sem jelent majd problémát, ha az autós Ausztria határain túlról érkezik. A töltőállomások egy része gyorstöltő lesz – ezeknél tíz perc alatt csaknem 100 kilométer megtételére elegendő áramot lehet tankolni –, a többi pedig a hagyományos lassabb verzió.

Az új áramkutak egy része már az év vége előtt megkezdi működését – például a Rathausgarage-ban, a Millennium City-ben, a Votivpark-Garage-ban és a Parkringen található Hotel Marriott garázsában. A Wien Energie, az NTT DATA és a Schrack közös projektjének teljes költsége 1,5 millió euró.

Christian Houdek/PID képén Maria Vassilakou főpolgármester-helyettes és Ulli Sima környezetvédelmi tanácsnok a Bécsi Városháza flottájába tartozó két új e-autóval.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás