A rovat kizárólagos támogatója

Az augusztus 20-i tűzijáték és rendezvények költségeit titkosították 10 évre. Tavaly 12 milliárdot költöttek a tűzijátékra és a többi eseményre, ebből 3,1 milliárd ment el a tűzijátékra és rendezvénybiztosításra. Az idei tűzijátékről azt ígérik, hogy még a tavalyinál is látványosabb lesz. Most csak a rakéták 1,65 milliárdba kerültek.

Szemfényvesztésre mennek el ezermilliók. Minden télen százak halnak meg, több százezer (vagy inkább millió) ember nem jut friss gyümölcshöz, a kórházi várólistákat pedig inkább titkosították. Ilyen helyzetben tapsolunk el arra egy vagyont, hogy szennyezzük a levegőt, és több ezer állat életét nehezítsük meg. 

Mindezek miatt szerdán az aHang Veszprémbe utazott, hogy Ovádi Péter állatvédelmi biztosnak átadhassuk a petíciójukat, amely az augusztus 20-i tűzijáték ellen tiltakozik. Előre bejelentkeztek a fogadóórájára, ahová egy aHangos különítménnyel érkeztek: veszprémi aktivistákkal, kutyáikkal, videóssal, fotóssal, hogy nagyobb nyomatékot adjanak a szavunknak.

Mint közleményükben írták: ami történt, az legmerészebb elgondolásainkat is felülmúlta: a biztos a megbeszéltek ellenére nem volt hajlandó előbújni az irodából, a videósunkat pedig egy kormányközeli újságíró kilökdöste az irodából. Nézd meg a fogadóráról készült videónkat: 

A petíciót egy 3 négyzetméteres papíron adtuk át – erre fért rá (szemüveggel még éppen olvasható méretben) a közel 180 ezer aláírás.

Ugyan néhány ponton egyetértettük, csalódtunk az állatvédelmi biztosban. Kínosan ügyelt arra, hogy véletlenül se mondja ki a tényt, hogy a tűzijáték rossz a házi és a vadon élő állatoknak. Az viszont kiszaladt az állatvédelmi biztos száján, hogy a tűzijáték kérdése nem kihívás az állatvédelemben – mintha nem is lenne fontos…

Megyünk tovább! 

A következő állomásunk a Rogán Antal felügyelte Magyar Turisztikai Ügynökség – ők felelősek a tűzijátékért és a Szent István napi rendezvényért. A petíciót egy hatalmas átlátszó dobozban fogjuk átadni, hogy a fellegváruk emeletéről is lássák (ha esetleg nem jönnének ki): közel 200.000 ember tiltakozik a tűzijáték megrendezése ellen.

Petíció aláírása: Nem akarunk augusztus 20-i tűzijátékot! Tűzijáték helyett gazdasági stabilitást!

Emellett mindenkinek szeretnénk megadni a lehetőséget arra, hogy nyilvánosan is megmutassa, tiltakozik a tűzijáték ellen – ehhez fogunk eszközöket biztosítani.  S van olyan akció is a tarsolyunkban, amit szeretnénk titokban tartani – viszont biztosak vagyunk benne, hogy robbanni fog. 

Részt veszel az akcióinkba egy csomag csillagszóró árával?

Az akciók támogatásához kattints ide!

Még épp időben vagyunk: a héten fújták le a szegedi tűzijátékot is, és a költségeiből inkább a rászorulókat fogják segíteni tűzifával.
Adjunk nyomatékot a szavunknak: mi azokkal vagyunk, akik nem rendezik meg a tűzijátékot.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás