Hirdetés

Eddig 8 potenciális befektető vásárolta meg azt a tenderkiírást, amelyet az egerszalóki hőforrásra alapozott, mintegy 6 milliárd forint beruházását igénylő gyógy-idegenforgalmi központ megvalósítására írt ki a falu és Eger önkormányzata.
Az elbírálás határideje március 14. A beruházónak vállalnia kell, hogy a 17,5 hektáros területen három éven belül felépít egy 300 ember befogadására alkalmas, legalább négycsillagos szállodát a hozzá kapcsolódó, egyszerre 1.000 embert befogadó gyógyfürdővel együtt.
A településen tervezett gyógyközponton kívül egy háromcsillagos szálloda és egy 54 hektáros szabadidőközpont is épül, ahol egy vállalkozó dísztavat, teniszpályát, sportpályákat, vadasparkot, játszóteret, panziót, kempinget és erdei óvodát kíván létesíteni. Környezetvédelmi hatástanulmány után az Egert, a hőforrás völgyével összekötő 3,5 kilométeres utat is meg kell építeni.
A hőforrást 1961-ben fedezték fel olaj után kutató geológusok; a 400 méter mélyről feltörő – a felszínen 70 fokos – termálvíz reumatikus és gyomorpanaszok kezelésére, rehabilitációra alkalmas.
2002. január 29.MTI

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás