A rovat kizárólagos támogatója

Este 7 és hajnal 5 között tilos horgászni, egy csónakban, hajón csak egy ember horgászhat – ismertette a korlátozásokat a MOHOSZ. Kiderült, az éjszakai korlátozás idején a saját telken lévő stégen sem lehet horgászni, az ugyanúgy a kijárási tilalom megszegésének minősül.

A kormány és a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) számos intézkedést hozott, hogy lassítsa a koronavírus-fertőzések terjedését – számol be a szövetség a honlapján.

Este 7 óra és reggel 5 óra közötti időszakban nem engedélyezett az éjszakai horgászat – hiszen 8-tól kijárási tilalom van érvényben. Azonban a kivételt képező idősávban engedélyezett a halfogás, ám a vízi járműről történő horgászat kizárólag egyénileg végezhető, egy csónakban, hajón, csak egy ember tartózkodhat.

Kiemelten fontos, hogy az éjszakai korlátozás idején a saját telken lévő stégen sem lehet horgászni, az ugyanúgy a kijárási tilalom megszegésének minősül. Ezen felül a MOHOSZ figyelmezteti a horgászokat, hogy a halőröknek a megszokott feladataikon túl a jelenlegi helyzetben jelezni kell, ha valaki megszegi a házi karantént, illetve ha olyan horgászt látnak, aki egyértelműen beteg (jellemző tüneteket tartósan mutat), akkor számára megtilthatják a horgászatot.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás