A rovat kizárólagos támogatója

Bár elcsépelt közhelynek tűnik, mégis szinte nap mint nap halljuk, hogy “régen minden jobb volt”. Ráadásul ma már nem csak a nyugdíjasok kedvenc szavajárása ez, hanem a középkorú, sőt a fiatal felnőtt generáció is előrukkol időnként ezzel az általános bölcsességgel. De miért is jó a múltba révedni?

Képzeletbeli időutazás

Ki ne szeretne időnként nosztalgiázni? Hiszen van abban valami szívfájdítóan varázslatos, amikor előkeresel néhány régi fényképet, sok-sok éve írt naplót, rájuk pillatva pedig képzeletben azonnal visszautazol az időben, és előjönnek a régi emlékek. Újra ott állsz az iskola kapujában, együtt múlatod az időt a gyermekkori pajtásokkal, délutánonként pedig a házi feladat megírása után már rohansz is játszani a barátaiddal. Micsoda gondtalan idők voltak ezek! 

Nem is beszélve a nyári táborokról, az osztálykirándulásokról, a farsangi bálokról és a megannyi élményről, amik igazán felejthetetlenné tették a gyermekkort. Aztán elérkeztek a viharos tindézser évek, amikor feszegetni kezdted a határaidat, életedben először lettél szerelmes, majd a gyorsan múló románc miatti csalódásodat alkoholba fojtva megtapasztaltad a kínzó macskajajt… 

Amikor a szüleid először engedtek el koncertre vagy diszkóba, körülötted döbürgött a zene, pulzáltak a fények, te pedig engedted, hogy a ritmus magával ragadjon – ugye neked is számtalan hasonló emléked van?

Ezeknek a nagy részét valószínűleg bármikor fel tudod idézni, de biztosan neked is volt már részed abban a “varázslatban”, hogy megpillantva egy régi képet vagy meghallva egy azóta feledésbe merült dallamot, egy hirtelen villanásra olyan emlékek is beugrottak, amikről azt hitted, hogy már megfeledkeztél. A zene pedig határozottan képes felidézni a legszebb pillanatokat!

Vissza a múltba

Sajnos már rég elmúltak a 60’-as, 70’-es és 80’-as évek, viszont létezik egy olyan hely az éterben, ahol még mindig úgy érezheted magad, mintha az ezredforduló előtti időkben lennél, ez pedig a Retro Rádió, amit akár az Online Rádió weboldalán is hallgathatsz! A csatorna ugyanis kizárólag az említett három évtized legnagyobb slágereit játssza. Azokat a dalokat, amelyek akkoriban “még a csapból is folytak”, és szinte nem volt olyan fiatal, aki ne tudta volna kívülről a szövegüket.

A rádió segítségével képzeletben újra visszatérhetsz abba a korszakba, amikor még Michael Jackson, a Queen, az Alphaville, Mike Oldfield és a Rolling Stones voltak az abszolút világsztárok, a hazai ünnepelt hírességek között pedig olyan zenekarok nevei csendültek fel, mint az Omega, az Első Emelet, az Edda és a Dolly Roll. Akkoriban ők voltak a példaképek, a fiatalság értük rajongott, és hatalmas tömegek látogattak el a koncertjeikre.

Bár az idő gyorsan elrepült, és a világ rengeteget változott azóta, a Retro Rádió azonban mindazokra gondol, akik szívesen hallgatnák meg újra azokat a dalokat, amik végigkísérték őket legszebb éveiken.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás