Hirdetés
LMP sajtóközlemény

A kormány által az akkumulátorgyártásban oly sokszor példaként emlegetett németországi türingiai tartományban, lakossági és civil tiltakozások hatására visszavonta engedélykérelmét a dél-koreai SungEel Hitech akkumulátorfeldolgozó cég.

A lakossági tiltakozás eredményeképp a beruházó cég Németországban meghátrált, mely hatalmas sikere a helyieknek és az ottani zöldeknek. Ez az a cég, ami Európában először hazánkban létesített üzemeket, és Bátonyterenyén Európa legnagyobb akkufeldolgozó üzemét működteti. (nyitóképen a türingia Rudolstadt városa)

Súlyosan veszélyeztette dolgozóit a bátonyterenyei üzem, ahol a gödi Samsung SDI és a komáromi SK Battery gyárainak selejtes akkumulátorait fogadják és dolgozzák fel. Az Orbán rezsim közpénz milliárdos támogatást adott a környezetszennyező cégnek. Így mérgez a kormány által közpénzzel kitömött dél-koreai akkufeldolgozó

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja felhívja a figyelmet arra, hogy a magyar hatóságok több alkalommal is súlyos szabálytalanságok miatt bírságolták a szigetszentmiklósi és bátonyterenyei telephellyel rendelkező dél-koreai céget, ahol a mai laza szabályozás ellenére is sorozatosak a szabálysértések.

Az Orbán-kormány a lakossági tiltakozások ellenére kiszolgáltatta hazánk természeti kincseit, és kockára teszi az egészséges környezetet az ázsiai multi érdekében. A kormány nem teljesíti a szigorú környezetvédelmi elvárásokra tett ajánlásait, sőt, az LMP kötelező monitoring eljárásokra vonatkozó javaslatát is elutasították a napokban a Fenntartható Fejlődés Bizottság ülésén.

Az LMP elvárja a kormánytól, hogy ne árusítsa ki természeti kincseinket, tartsa tiszteletben a helyi közösségek akaratát és érvényesítsen szigorú környezetvédelmi és más hatósági elvárásokat a már működő cégekkel szemben.

Dr. Keresztes László Lóránt,
az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés bizottságának elnöke

Kapcsolódó anyagok:

Így mérgez a kormány által közpénzzel kitömött dél-koreai akkufeldolgozó

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás