A rovat kizárólagos támogatója

A mosonmagyaróvári Városi Kollégium pedagógiai munkájának kiemelt területe a környezeti nevelés és képzés. Az intézmény igazgatóját, Simon Zsuzsannát a Vidékfejlesztési Miniszter a Környezetvédelmi Világnapon miniszteri elismerő oklevélben részesítette.

A kollégisták környezettudatos magatartásának kialakítása érdekében készítettük el három évre szóló ökoiskolai munkatervünket,melynek alapján 2008-ban,- az önálló megyei kollégiumok közül elsőként nyertük el az Ökoiskola Címet. Az Ökoiskolai Hálózat tagjaként
továbbképzésekre jártunk, jó gyakorlatainkat az ökoiskolai hírlevélben rendszeresen publikáltuk, pályázatokat írtunk, előadásokat szerveztünk, tanulmányi utakon vettünk részt.

A zöldszemlélet további népszerűsítése érdekében 2009-ben több környezetvédelmi kiállítás megrendezését kezdeményeztük. A Mosonmagyaróvári Önkormányzattal és a Flesch Károly Művelődési Központtal együttműködve sikerült a városban bemutatni az ÖKO-Pack Nonprofit Kft Hulladékból Termék című országos kiállítását, a kollégiumban pedig a nyíregyházi E-misszió Egyesület, Fogyasztás mindhalálig című kiállítását. Fontosnak tartottuk, hogy lehetőségeink szerint dolgozóink munkahelye is környezet-és emberbarát legyen, ezért részt vettünk a KÖVET Egyesület Zöld Iroda Versenyén, melyre egy három hónapos irodazöldítési akcióterv alapján készültünk. A verseny végén megtartott Zöld Iroda Napon került sor az eredményhirdetésre, melyen a kis- nonprofit kategória huszonöt versenyzőjéből a kollégium nyerte el 2009. Legzöldebb Irodája Címet és Díjat. A következő évben már zsűritagként és előadóként vettünk részt a zöld iroda – műhelymunkán, – versenyen és – vándorkiállításon.

2009-ben még egy, a környezetvédelemhez is szorosan kapcsolódó területen értünk el kiváló eredményt. A környezetvédelmi és a közlekedési tárca által kiírt kerékpáros barát munkahely című pályázatra készített pályamunkánk és az öt évre előre megtervezett kerékpáros stratégiánk alapján az oktatási-nevelési intézmények között mi lettünk 2009. Kiemelten Kerékpáros Barát Munkahelye.
2010-ben a kollégium diákönkormányzata egy pályázat útján kétnapos Városi Diákjogi Képzést szervezett Mosonmagyaróvár és kistérségének iskolái részére. A képzés kiváló lehetőséget nyújtott a környezetvédelmi ismeretek terjesztéséhez is. Ezt a Környezetvédelmi Minisztérium által kiírt Zöld Fesztivál Címre benyújtott pályázatunk alapján végeztük. Így sikerült a rendezvényt környezetbarát módon megszervezni.

A kollégium eredményei alapján, az intézmény igazgatóját, Simon Zsuzsannát a környezeti nevelés terén végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként a Vidékfejlesztési Miniszter 2010. június 4-én, a Környezetvédelmi Világnap alkalmából miniszteri elismerő oklevélben részesítette.

2011-ben továbbfolytattuk öko programjainkat, újabb kiállítást szerveztünk a globalizáció káros hatásairól illetve Zöld Kaszinó címen blogot is indítottunk az interneten.
Tevékenységeinket, eredményeinket részletesen bemutatjuk a www.varosikollegium-movar.egalnet.hu című weboldalunkon.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás