A rovat kizárólagos támogatója

„Mit gondoltok, mekkora egy zsiráf szíve?” – írta a 32 éves Merelize Van Der Merwe a Facebookon egy kép mellé, amin egy zsiráf szívét tartja a kezében. A nő romantikus ajándékként kapta a férjétől a zsiráfvadászatot. Az állat bőréből szőnyeget szeretne készíttetni.

A nő posztja bejárta a világsajtót, az állatvédők haragja pedig rázúdult a dél-afrikai nőre. A Telex cikke szerint a zsiráf megölését Van Der Merwe romantikus Valentin-napi ajándékként kapta a férjétől. A 17 éves hím fekete zsiráf bőréből szőnyeget szeretne készíttetni.

A nő ötéves kora óta vadászik, saját bevallása szerint eddig mintegy 500 állatot lőtt le. Miután kitört a botrány, Van Der Merwe arra hivatkozott, hogy még jót is tett a zsiráf kilövésével, mert így egy fiatal zsiráfbika veheti át a helyét a csordában, frissítve annak genetikai állományát. Szerinte, ha betiltanák a vadászatot, az állatok értéktelenné válnak és kihalnának. Úgy gondolja, a trófeavadászok tulajdonképpen védik az állatokat.

A szakértők teljesen ellentétes véleményt fogalmaztak meg, szerintük a trófeavadászat nem természetvédelmi eszköz. A PETA munkatársa, Elisa Allen ennél is továbbment. Azt mondta, hogy aki megöl egy érző lényt, kivágja a szívét, és erre büszke, az szociopata.

Van Der Merwe lelkes PETA-gyűlölő, rendszeresen megoszt olyan álhíreket, hogy a PETA valójában állatokat gyilkol, és egy másik bejegyzésében azt is leírta, hogy kifejezetten azért osztotta meg a zsiráfszívet, hogy felhergelje az elvakult állatjogi aktivistákat.

A zsiráfok szerepelnek a veszélyeztetett fajok nemzetközi listáján, ahol azt írják, már kevesebb mint 70 ezer példány él a világon, míg 1985-ben még több mint 150 ezren voltak.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek