A rovat kizárólagos támogatója

100 hektár budapesti közterület “közwc” nélkül. Nem szeretnénk, hogy ha „városligetesedne” a Népliget. A Facebookon szerveződő civileknek egyenlőre nem hiányzik a jogi szervezeti forma. A nyíregyházi E-Misszió tündöklése és bukása. Egy zöld állatorvosi ló,és a hazai civil szféra hullámvasutazása.

Az idén immár 30. alkalommal rendezték meg a hazai civil zöld szervezetek Országos találkozójukat – ezúttal Keszthelyen. Az augusztus végi 3 napban nagyon sok környezet és természetvédelemmel kapcsolatos témáról folyt a diskurzus, természetesen a zöld mozgalom helyzetéről, és a civil szervezetek nem túl rózsás kilátásairól is. Az eseményről több korábbi podcastunkban is beszámoltunk:

Szervusztok békák! Kellemes a melegvíz? Jó lubickolást!

Mennyit ér egy fa? Válasz egy KlímaSztár díjas applikációban

Nagy tavak, nagy kihívások. Mit tehetnek a zöld civilek a NER természetpusztításai ellen?

Harmóniában a természettel, avagy hogyan tud csatlakozni minél több ember a zöld gondolathoz?

Mai podcastunkban egy állatorvosi ló civil szervezeti fejlődéstörténetről, az E-Misszió Egyesület tündökléséről és elhalásáról Lukács Attila (nyitóképünkön) mesél, amiből kor vagy kórképet kapunk az elmúlt évtizedek civil létének bizonytalanságáról.

A másik beszélgetésben Sarkadi Péter riportalanya Sidó Zsuzsa, aki a Tegyünk együtt az élhető Népligetért FB csoport aktív tagja.

Tegyünk Együtt az élhető Népligetért csoport előadása a 30. zöld OT-n Keszthelyen 2021 aug. 28-án balra a második Sidó Zsuzsa

Ők azok a közösségi virtuális térben szerveződő, és aktív csapat, akik „nem szeretnénk, hogyha „városligetesedne” a Népliget. Én  vagyok, tartsanak velünk.

A 2020 április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Podcastunk RSS-csatornája itt található.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás