A rovat kizárólagos támogatója

Az ekcéma olyan tünetekkel jár, amelyek beárnyékolhatják a mindennapokat. A kibírhatatlan tünetek extrém verziója jelentősen ronthat az életminőségünkön. Ennek kezelése ezért egyáltalán nem egyszerű, hiszen nehéz manapság minőségi termékeket találni. A következő pár sorban néhány szteroidmentes készítménnyel találkozhatsz, amelyek megkönnyítik a kellemetlen betegség kezelését.

Az ekcéma jellegzetességei

Az ekcéma fogalma ott él a köztudatban. Leginkább a bőr felszínes gyulladásával jár, ami viszketést, bőrpírt, hólyagokat, duzzanatot, nedvedzést, pörkképződést, hámlást is eredményez.

Mégis mitől alakulhat ki az ekcéma? A kellemetlen tüneteket kiválthatják például különféle anyagok, és irritáció vagy allergiás reakció lehet úrrá rajtunk, ami bőrgyulladást is okoz. Az allergén anyagok köréből kiemelhetőek a kozmetikai szerek, mint például az arckrémek, de a hagyományos anyagok is, a fémek vagy a textilipari anyagok. A tenyerünk a nap 24 órájában érintkezik valamivel, így nehezen viseljük, ha éppen ezen testfelületünket támadja az ekcéma.

Hogyan kezelhető a betegség?

Ha lehetséges, akkor el kell távolítanunk az életünkből a tüneteket okozó allergéneket. 

Fontos tudni, hogy belső és külső kezelés, valamint életmódváltás is szükséges ahhoz, hogy hosszú távon megoldható legyen a probléma. A belső kezelés leginkább a gyulladáscsökkentésre koncentrálódik, valamint az allergiás reakciók mérséklésére. A gyulladás csökkentésére továbbá külsőleg is alkalmazhatunk gyulladáscsökkentőket, ehhez a kenőcsök vagy ecsetelők kiválóak.

A tenyerünket azonban nem szabad szteroidtartalmú krémekkel bekenni, mert ennek drasztikus következményei is lehetnek. A Dr. Hertelendy Ekcéma EXTRA készítményeivel jelentősen csökkenthetőek a tüneteid, ráadásul mindezt szteroidmentes termékekkel érheted el!

Mit tartalmaz az Ekcéma EXTRA kezelőcsomag?

A betegség esetében olyan termékekre van szükség, amelyek hatására a viszketés enyhül, és a “smirglis” bőr nemcsak megpuhul, de le is hámlik. Így tulajdonképpen a bőr könnyebben regenerálódik. Fontos azonban, hogy a tünetek megszűnése után is rendszeresen használjuk a készítményeket, nehogy kiújuljanak.

Mi van a csomagban? Tartalmaz 1 db viszketés elleni gélt, 1 db hypoallergén mosakodókrémet, 1 db ekcémaápoló citromos krémet és 1 db Ekcéma EXTRA krémet is. 

Azonban nagyon fontos, hogy kellően tájékozódj, és kövesd a használati utasításokat! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás