A rovat kizárólagos támogatója

Az Ooho nevű találmány forradalmasítaná az ásványvíz tárolását: többé nem volna szükség műanyag palackra, helyette elég lenne csak bekapni egy apró gömböt. Évek óta beszélnek róla, de idén piacra is dobnák.

Attól függetlenül, hogy újrahasznosíthatók, az évente több millió kidobott ásványvizes műanyagpalack komoly terhelést jelent a környezet és a hulladékkezelés számára is. A brit Skipping Rocks Lab azonban egy olyan megoldással rukkolt elő, ami feleslegessé teheti a PET-palackokat.

Az általuk már évek óta fejlesztett Ooho gyakorlatilag egy ehető kulacs, pohár, palack – ki minek gondolja. A trükk, hogy a vizet egy természetes, ehető membránba csomagolják, így az embernek semmi más dolga nincs, mint a szájába venni a vízgolyót, majd ráharapni és lenyelni. A csapat a Crowdcube nevű, közösségi finanszírozást lehetővé tévő oldalon már kampányt is indított, hogy elkészíthessék a terméket. Az eredetileg tervezett 400 ezer font helyett mostanra azonban már 800 ezer fontot (kb. 300 millió forint) sikerült összegyűjteniük.
 

A csapat azt tervezi, hogy már az idén megjelenik az ehető palackkal, egyelőre csak a nagyobb tömegrendezvényeken: maratoni futóversenyeken és fesztiválokon. Valószínűleg nem lövünk nagyon mellé, ha azt mondjuk, ennél jóval nagyobb lenne a kereslet rá- írta a HVG.hu.

A fejlesztőknek viszont komoly biztosítékot kell majd arra adniuk, – például s csomagolással kapcsolatban – hogy a vízgolyó higiéniája is rendben lesz. És arról is tesztekkel kell meggyőzni a leendő fogyasztókat, hogy valóban mellékhatások nélkül bomlik le az anyag a bélrendszerben.
Arról sem szól a fáma, hogy az ehető membránba üdítőt, vagy akár sört, esetleg nagyobb alkoholtartalmú nedűt lehet  -e veszteségmentesen tárolni 🙂

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás