Hirdetés
greenfo/mti

Egy hónapig tartó kényeztető üdülésre küldték az indiai Kerala állam egyik hindu templomának elefántjait, hogy kipihenjék nagy fáradtsággal járó munkájukat.

A 64 elefánt pihenését és feltöltődését különleges étrend, masszázs, fürdőolajas lubickolás segíti. Az elefántok hosszú hónapokat töltöttek kátrányos utakon vándorolva, pálmaleveleken és banánon éltek, miközben a különféle templomi fesztiválokon díszőrséget álltak – magyarázta a templom állatorvosa. Pihenésük idején napi étrendjüket szakemberek állítják össze különleges rizskészítményből, csicseriborsóból, kurkumából, multivitaminokból, étrend-kiegészítőkből és májkészítményből.

A speciális kezelésektől azt várják, hogy megnyugtassák az állatokat, mielőtt azok elkezdenék a munkát az év hátralévő részében megrendezendő fesztiválokon. Az elefántok kényeztető üdültetése a templomnak 900 ezer rúpiába (4 millió forintba) kerül.

A hindu vallás szerint Ganésha, az elefántfejű isten a jó szerencsét, a bölcsességet, a hatalmat reprezentálja. Ő az, aki elpusztítja a gőgöt, az önzést, ismeretekkel, tudással és jómóddal ruházza fel az embereket. Ezért az elefántok tartása a templomokban hagyományos szimbólum India déli részén.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás