A rovat kizárólagos támogatója

Különleges járművet, egy elektromos fiákert állított forgalomba a bécsi energiaszolgáltató, a Wien Energie. Az e-hintó egyszerre állat- és környezetbarát, és az elektromos mobilitást népszerűsítik vele.

Lovas fogat helyett leginkább a korabeli elektromos autókra hasonlít az osztrák főváros első elektromos fiákere, amelyet a napokban mutattak be. A különleges jármű a bécsi energiaszolgáltató, a Wien Energie megbízásából készült, de nem lesz konkurenciája az osztrák főváros egyik jelképének számító lovashintóknak. Az e-fiákerrel ugyanis az e-mobilitást népszerűsítik majd különböző rendezvényeken. A különleges járművet két, egyenként 8 kilowattos motor hajtja, és akár 25 km/h-ás sebességre képes. Az e-fiákert a hagyományos e-töltőállomásoknál lehet feltölteni, és egy töltéssel akár 120 kilométert is meg tud tenni. A hintón, a hajtóval együtt, nyolcan utazhatnak és a kényelem kedvéért még ülésfűtéssel is felszerelték.
Az osztrák főváros célja, hogy 2020-ig ezer elektromos töltőállomást telepítsen, ahol kizárólag zöldáramot lehet tankolni.

Nyitókép: az első bécsi elektromos fiáker © Wien Energie/Martin Lusser

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás