A rovat kizárólagos támogatója

Májusban és júniusban több alkalommal is a természetet ünnepeljük – május 20-án a Méhek Világnapját, május 22-én a Biológiai Sokféleség és a Magyar Természet Napját, június 5-én pedig a Környezetvédelmi Világnapot. Ezek az alkalmak felhívják a figyelmet arra, milyen nagy bajban van földünk, de arra is, hogy milyen sokat tehetünk érte.

A Magyar Természetvédők Szövetsége és partnerei számos módon segítséget és inspirációt nyújtanak ahhoz, hogy minden korosztály egyénként és közösségként könnyen kapcsolódhasson környezetvédelem és a fenntartható életmód gyakorlatba ültetéséhez és a szemléletmód játékos terjesztéséhez.

A Magyar Természetvédők Szövetsége zöldre nevelési anyagai mindenkinek!

Az Ökoklikk portálon számos ötlet és tartalom található, melyeket ha átvesz az olvasó és beépíti őket a hétköznapjaiba, akkor lépéseket tehet a fenntartható életmód irányába. A szervezet több mint három évtizede foglalkozik fenntarthatóságra neveléssel és folyamatosan fejleszti eszköztárát, amelyek megmozgatják kicsik és nagyok fantáziáját, cselekvésre ösztönöznek és praktikus útmutatásokkal támogatják a zöld irányváltást az élet számos területén. Kvízek, foglalkoztató füzetek, társasjátékok, kiállítási anyagok és videók színes repertoárját kínálja a honlap.

Ismerjük meg a közeli és távoli élővilágot és buzdítsunk erre másokat is! 

A MTVSZ a Game On projekt keretében nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megmutassa, hogy mit látnak Fiatal Nagyköveteik a környezetükben. Személyes kapcsolódásuk és élményeiken keresztül szerezhetünk tudományos ismereteket egy-egy természeti élettér növény- és állatvilágáról és az értékek védelméről vagy a beporzók védelméről.

Fenntartható mindennapok játékosan 

A Climate Game mobilapplikáció játékos formában segít nyomon követni, mennyire éljük fenntarthatóan mindennapjainkat. A legtöbb ember azonban nem tudja felmérni azt, hogy a hétköznapokban szokásai és életvitele által mennyi CO2-t bocsát ki. Az applikáció segít az úgynevezett szén-dioxid-lábnyom-intuíció kialakításában, továbbá a mindennapi, fenntartató cselekvésekre ösztönöz a Co2-kibocsátás együttes csökkentése érdekében. Az applikáció Android és iOs rendszereken is ingyenesen elérhető.

Inspiráljuk egymást!

Ön is figyel arra, hogy ne égjen feleslegesen a villany, tömegközlekedéssel vagy biciklivel közlekedik, nem vesz műanyagpalackos vizet – tudja még folytatni a sort? Ha igen és szívesen meg is osztaná másokkal vagy inspirálódna mások sztorijaiból, akkor keresse fel a Game On „Az én sztorim” weboldalát! Töltse fel saját kis videóját magyarul vagy angolul és hallgassa meg mások sztorijait is!

Tegyünk együtt a fenntarthatóságra nevelésért!

Szerveződik az ÖKOHÁLÓ, melynek célja a szemléletformálás különböző intézmények és szervezetek szakmai együttműködése által. A tagok térítésmentesen kölcsönözhetik és használhatják az MTVSZ által kidolgozott edukációs és szakmai anyagokat pl. oktatócsomagokat, kiállításokat, vetélkedőket, kvízeket, társjátékokat, részt vehetnek programokon, vetélkedőkön, képzéseken. Cserébe a tagok elköteleződését kérik, amit a csatlakozók egy Együttműködési nyilatkozatban fejeznek ki, emellett vállalják az évente legkevesebb 2 programban való részvételt.

Találkozzon velünk!

2023. június 23-25. között kerül megrendezésre a hazai zöld kezdeményezések és szervezetek egyik legrangosabb eseménye Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozója, a Zöld OT.

A találkozó nemcsak egy szakmai esemény, ahol aktuális környezetvédelmi témák kerülnek megvitatásra, hanem egy közösségépítő rendezvény, ahol szabadidős és kulturális programokon vehetnek részt az érdeklődők.

  1. Fiatal Nagykövetek írásai a Game On honlapon:
    A Szilas-tó és környékének természetvédelmi értékei
    A Vas megyei Farkas-erdő Lajos bükkjeinek természetvédelmi értékei
    A beporzók védelmében
  2. A program elérhető az alábbi linken: Zöld OT 2023

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) több mint 100 hazai környezet- és természetvédő szervezet közössége, fő célja a természet egészének a védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése. Az 1989-ban alapított Szövetség tagjai Magyarország minden megyéjében jelen vannak és küzdenek természeti értékeink megóvásáért, a környezeti terhelések megelőzéséért. Nemzetközi szervezetekkel együttműködve az MTVSZ hangsúlyos szerepet játszik Európa és a világ környezetvédelmi civil összefogásaiban.

A „Game on! Ne hagyjuk, hogy az éghajlatváltozás vessen véget a játéknak” projekt 10 partnerből álló konzorcium kezdeményezése, a partnerek 8 közép- és kelet-európai ország szervezetei. Céljuk, hogy a világon élő fiatalokat cselekvésre sarkallják és hogy reagáljanak arra az egzisztenciális fenyegetésre, amelyet az éghajlatváltozás jelent az emberiség jövőjére nézve. A programot a CEEweb a Biológiai Sokféleségért egyesület koordinálja, magyarországi tevékenységeit a Magyar Természetvédők Szövetsége végzi.
A projekt az Energiaügyi Minisztérium és a Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. támogatásával valósult meg.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás