Hirdetés

Életünk nagy részét négy fal között töltjük. Egyáltalán nem elhanyagolható szempont, hogy milyen mennyiségű természetes és mesterséges fény vesz minket körül, vagy hogy a környezetünk és berendezésünk színei milyenek.

A nagy ablakokkal rendelkező helyiségeket fénybarát enteriőrnek nevezhetjük. Ezek esetében rendkívül jól használhatóak a természetes nappali fényben rejlő előnyök. A fehér vagy világos színárnyalatok segítségével a szoba tágasabbnak tűnhet.  A természetes anyagok becsempészésével enyhe vintage stílust csempészhetünk be, hogy ezekkel megtörjük a rideg világosságot. A vintage mellett a vidéki, a modern, a minimál vagy a skandináv stílus elemeivel is harmonikus életteret alakíthatunk ki.

Természetesesség és a világos falak

A világos színű falakhoz jól használhatóak a föld színek. Bátran válogathatunk a barna árnyalatok között, csak arra figyeljünk, hogy a választott színek harmóniában legyenek egymással. A színek becsempészésére nem csak a bútorok színárnyalatával van lehetőségünk. Az egyéb kiegészítők, díszpárnák, fali képek segítségével is el tudjuk érni ezt a hatást. Ezen kívül a lámpák szín, forma vagy anyagvilága is természetességet hozhat az életterünk megjelenésébe.

A kiegészítőket tekintve a színük mellett a textúrájuk a domináns. Anyagban a pamut textil, a rattan megoldások mindegyike a természetességet tükrözi az otthonunkban. A natúr színek csoportjába kiválóan illik a Cotton Ball gömblámpasor jeges kávé színben.

Kreatív megoldás, mely jól illik a letisztult enteriőrök bármelyikébe. Kialakításából adódóan nem kell egy örökre szóló helyet választanunk a dekor világításnak a lakásban. A helyiségek megjelenését és látványát még tovább fokozhatjuk színes növényekkel és zöld virágokkal egyaránt.

Látványtervezés és lámpaválasztás

A felületek és berendezések, valamint a dekorációk kiválasztása előtt érdemes legelőször a beltéri világítási rendszert kialakítani. Válasszuk ki azt a stílusirányzatot, melyben jól fogjuk érezni magunkat. A modern vagy minimál stílushoz nagyon jól passzolnak a beépíthető vagy rejtett világítási megoldások. Ezek a lámpatestek nem kapnak nagy szerepet a térben, inkább a világításuk az, ami hangsúlyossá teszi ezeket. A LED szalagok használatával tovább fokozhatjuk a környezetből áradó harmóniát.

Legyen a hozzánk legközelebb álló lakberendezési stílus bármilyen, az alkonylampa.hu webáruházában rengeteg ideális lámpatest közül választhatjuk ki a kedvencünket. Amennyiben még nem hoztunk végleges döntést, az oldalukon található blogbejegyzésekből hasznos lakberendezési tanácsokhoz és ötletekhez is juthatunk.

Egy rövid ideig böngészve az oldalukat mindenki megtalálhatja a nyerő választást az otthona számára. Minden lakberendezési stílussal összeilleszthető a természetesség is. A legnagyobb hibát talán akkor ejtjük, ha otthonunkban káoszt teremtünk a különböző stílusokkal.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás