A rovat kizárólagos támogatója

A szigetszentmiklósi olajszennyezés ügyében természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki egy férfit a budapesti rendőrök. Védett úszólápot pusztított el az olaj. Csak a kárelhárítás többszáz milliós nagyságrendű. Videóinterjú a nyomozás vezetőivel.

Többezer liter olajszennyeződés került 2020. december elején Szigetszentmiklós csapadékvíz-gyűjtőjébe. A súlyos természeti károkat okozó bűncselekmény felderítése érdekében a BRFK-n külön nyomozócsoport alakult, Budapest rendőrfőkapitánya pedig kétmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.
Mi is több cikkben beszámoltunk akkor az eseményekről:
Évek alatt regenerálódik a Soroksári Duna ág olajszennyezett nádasa
A kormány felelőssége is: Súlyos ökológiai csapás a ráckevei Duna-ágnál történt környezetszennyezés
Már 8.580.000.-Ft a dunai olajszennyező vérdíja
Eddig 370 milliót vitt el a szigetszentmiklósi olajszennyezés

A BRFK Nyomozó Főosztálya 2021. június 2-án előállította a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. Az eljárás szakértők bevonásával folytatódik. Budapest rendőrfőkapitánya a nyomravezetői díjat visszavonta.

Az ügy részleteiről a videointerjúban számolt be dr. Dócs András r. ezredes, a BRFK Nyomozó Főosztály vezetője, és Bukovics Péter r. alezredes, a BRFK Vagyonvédelmi Osztály vezetője.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás