A rovat kizárólagos támogatója

Elhunyt Szabó György, közismert nevén Gyuri bácsi, a bükki füvesember. A népi gyógyászatra és a gyógynövényekre épülő Györgytea alapítója 94 éves volt.

„Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam” (Pál apostol 2. levele Timotheushoz 4.7)
Szomorú feladatom, hogy tudassam a világgal, hogy édesapám, a világ számára Gyuri bácsi eltávozott közülünk az angyalok világába. December 4-én vasárnap este otthonában, nyugodtan, megbékélt lélekkel elaludt. Mellette voltam, fogtam a kezét. Kérte, vigyem haza. Mondtam, indulunk, amikor készen vagy. 6 óra után nem sokkal későbbre készült el.
Amit tudok, tőle tanultam. Nemcsak a gyógynövényeket: azt is, hogy kell kanállal enni és felvenni a cipőmet. Apának is olyan volt, mint füvesembernek: türelmes, nagylelkű, segítőkész, melegszívű és határozott. Hiányát semmi nem fogja pótolni, sem az én, sem az önök életében.
Szelleme, tanításai, tudása viszont örökké fognak élni, amíg emlékezünk rá ─ és még annál is tovább.
Kérem, őrizzék meg őt jó emlékezetükben” – írta Facebook-oldalán lánya Lopes-Szabó Zsuzsa

Ahogy a HVG 2018-ban készült cégportréjából kiderül, Szabó György piacozó nyugdíjasként építette fel a népi gyógyászatra és a gyógynövényekre épülő több száz milliós bevételű családi cégét, a Györgyteát. A mesterséget javasasszony nagyanyjától tanulta. „Hét nemzedék ezzel foglalkozott nálunk a családban, nagymama titokban tudta csinálni, ha jött valaki tanácsért, és megbízható ember ajánlotta, akkor elmondta neki, hogy milyen teát, mire, hogyan kell használni” – nyilatkozta akkor.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek