A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: napi.hu

Egy nappal Orbán Viktor megválasztása után Johannes Hahn bejelentette: a korrupciógyanú és a közbeszerzési problémák miatt lépnek – írja az rtlklub.hu.

A Tiroler Tageszeitung szólaltatta meg Johannes Hahnt, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosát. A lap úgy fogalmaz: Magyarország választott, de az uniós legfelsőbb hatósággal fennálló konfliktusok a választás eredményétől függetlenül sem oldódtak meg – éppen ellenkezőleg – olvasható az RTL portálján.  Miután az Európai Bíróság februárban elutasította Magyarország és Lengyelország jogállamisági mechanizmus elleni panaszát, az Európai Bizottság eljárást indíthat a tagállamok ellen, ami végső soron az uniós támogatások csökkentését jelentheti.

A mechanizmust olyan esetekben alkalmazhatják, amikor nagy esély van arra, hogy egy tagállam a jogállamiság megsértésére használja fel az uniós pénzeket. A Tiroler Tageszeitung cikkében hozzáteszi: az Európai Parlament már régóta szorgalmazza, hogy alkalmazzák a mechanizmust Lengyelország és Magyarország ellen, eddig azonban nem történt semmi.

A lapnak Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosa azt mondta: dolgozik Magyarország ügyén és beindítják a mechanizmust a korrupciógyanú és a közbeszerzési problémák miatt. Lengyelország esetében Hahn visszautasította, hogy az ukrán menekültek intenzív lengyel támogatása miatt elnézőbbek lennének.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás