A rovat kizárólagos támogatója

Ezúttal a szavazásra jelölt fajok főként a szárazabb, sztyeppi élőhelyekhez kötődnek, így megtalálhatók sztyeppréteken, sztyeppcserjésekben és erdős sztyeppréteken egyaránt.Az Év Vadvirága kezdeményezés célpontjában a hazánkban honos ritka, vagy ritkulóban levő növényfajok megismertetése, védelme és a hozzájuk kötődő problémák feltárása, bemutatása áll. Az országos mozgalom útra indítása óta számos hazai védett vagy védendő növényfajjal foglalkozott, melyek megismertetésén keresztül a természetvédelem és a vadon élő növények iránt érdeklődő emberek sokasága érezte magáénak ezek megőrzésének fontosságát, és vett részt az adott Év Vadvirágához kapcsolódó eseményeken, programokon.

Melyik faj legyen 2023-ban az Év Vadvirága?
Esetleg a szőrözött hajtású borzas len (Linum hirsutum),
netalán a csodás virágú tarka nőszirom (Iris variegata)
vagy a puhán szőrözött tő- és szárlevelű selymes peremizs (Inula oculus-christi)
érdemelje ki az Év Vadvirága címet 2023-ban?

Szavazz te is! A szavazás 2022.12.06-tól 2023.01.05-ig tart, a győztes fajt pedig 2023.01.06-án tesszük közzé. Szavazáshoz kattints ide >>>

Az év vadvirága címet elnyerte már többek között a csodaszép leánykökörcsin, a kedves kikeleti hóvirág és az impozáns szibériai nőszirom is, de rajtuk kívül még számos látványos, vagy éppen rejtőzködően apró vadvirágunk várja, hogy felfedezze a nagyközönség.
Fényképeket készítette: Farkas Sándor

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás