A rovat kizárólagos támogatója

Váratlanul elhunyt az ismert környezetvédő. Munkássága nyomán mindeddig megmenekült a Dráva gazdag élővilága a horvát állam vízerőmű-építési terveitől. Halála nagy veszteség a Dráva és a természet védelmezőinek.

Értesüléseink szerint szívbetegség okozta a híres viperakutató, természetfotós és környezetvédő halálát augusztus 6-án. Toldi Miklós a Dráva Szövetség elnökeként elkötelezetten óvta a Dráva és Mura folyók, valamint a Kis-Balaton gazdag élővilágát és természeti kincseit.

Egyebek között az ő 20 éves munkássága nyomán mindeddig több vízerőmű építtetését sikerült megállítani, melyeket Horvátország a Dráva magyar határ menti szakaszán létesített volna. Miklós és a szövetség ez ügyben tett intézkedéseiről több ízben is beszámolt az Atádhír.

Miklós elkötelezettségét mutatta, hogy saját Facebook profiljában munkahelyének nem egy szervezetet jelölt meg, hanem nemes egyszerűséggel csak egy mondatot írt „védem a természetet.” Oldalán rengetegen fejezték ki részvétüket. Nagylelkű volt, és a jókedv sosem hagyta el. Halála nagy veszteség a Dráva és a természet védelmezőinek.

 

Toldi Miklós nőszőfüvet fotózik kép Halpern Bálint

 

Nyitókép: Toldi Miklós a fonyódi orchideás csodaréten 2020 május 21. Fotó: Óvári Miklós

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás