A rovat kizárólagos támogatója

Létrejött a CivilMag, a felelősen gondolkodó cégek, magánszemélyek és civilek közössége. A CivilMag több mint egy online, adományozói piactér.

CivilMag néven indult el az anyagi és szellemi adományozásra is alkalmas piactér. Az online felületen civil szervezetek, felelősen gondolkodó vállalkozások és magánszemélyek egyaránt lehetőséget és teret kapnak, hogy találkozzanak, megismerjék egymás küldetését, tevékenységét, majd az online térből kilépve a társadalom számára hasznos együttműködéseket valósítsanak meg. A Civilmag megálmodói egy olyan közösség létrehozásán dolgoznak, ahol a tagok felelősen tekintenek egymásra, megosztják a tudásukat, idejüket és kölcsönösen segítik egymást. A közösséghez a www.civilmag.hu oldalon lehet csatlakozni.

A CivilMag.hu online közösségi tér híd szerepet tölt be a felelősen gondolkodó, szellemi és anyagi adományozás iránt nyitott magánszemélyek és vállalatok, valamint a társadalmi problémák megoldásáért dolgozó civil szervezetek között. A CivilMag kialakításánál fő szempont volt, hogy azok a magánemberek és cégek, akik bármilyen formában segítséget kívánnak nyújtani a hazai civil szervezetek működéséhez, illetve a civil szervezetek, amelyek különböző formájú támogatásokat keresnek a lehető legkönnyebben egymásra találjanak. Egy-egy jó ügyre fordított idő is lehet akkora segítség, mint az anyagi támogatás, így az online térben az anyagi támogatás mellett a saját tudásukat is felajánlhatják a közösség tagjai. Adományozni lehet például tanácsadást, kiadványszerkesztést, fordítást, tulajdonképpen bármit, amihez a felajánló ért, amit adni tud. A hiteles és ellenőrzött civil adatbázisból ki lehet választani, hogy mely szervezetet, milyen ügyet szeretne az adományozó támogatni, mire szeretne időt és energiát fordítani.

CivilMag közösségi hálószövésCivilMag közösségi hálószövés

A CivilMag lehetőséget teremt a civil szervezetek számára, hogy felajánlásokat kérjenek, de meghirdethetik itt programjaikat, konferenciáikat, workshopjaikat, vagy éppen toborozhatnak résztvevőket a közösségen belül egy-egy akciójukhoz is. Az interaktív felületen híreket, információkat is megoszthatnak egymással a közösség tagjai, kérdezhetnek, elmondhatják tapasztalataikat, véleményüket egy-egy témával kapcsolatban.

A CivilMag létrehozói ezzel a kezdeményezéssel is igyekeznek hangsúlyozni, hogy felelősen kell tekintetnünk egymásra és a közös jövőnkre, szükség van arra, hogy megosszuk egymással a tudásunkat, erőforrásainkat, eszközeinket és az időnket, hogy nemcsak önmagunkért, hanem egymásért is felelősséget kell vállalnunk, hogy egyénként és közösségként is van felelősségünk, dolgunk. A CivilMag közösséghez a www.civilmag.hu oldalon lehet csatlakozni és itt lehet a felajánlásokat megtenni.

A CivilMag közösségi oldal megálmodója és elindítója a MagNet Magyar Közösségi Bank. A bank felvállalta azt az úttörő szerepet, hogy forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és társadalmunkra, amelyek közös jövőnk biztosítékai lehetnek. Társadalmi felelősségvállalásának és hitvallásának része a civil szervezetek felkarolása, így a közösségi adományozási programja keretében az ügyfeleknek lehetőségük nyílik arra, hogy a bank profitjának 10%-áról rendelkezzenek valamelyik civil szervezet javára. A bank alapelvei között szerepel emellett a környezetvédelem, a zöldenergiák elterjesztése és a fenntarthatóság eszméje is.
Természetesen a Civilmag a Facebook-on is jelen van, oldaluk ezen a linken érhető el.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek