A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

A nők 4, a férfiak 3 kilót híztak átlagosan 2019-hez képest, a felnőtt magyar lakosság 62 százaléka számít túlsúlyosnak vagy elhízottnak.

Számottevően, 7 százalékkal emelkedett a túlsúlyosak aránya a felnőtt lakosság körében Magyarországon a koronavírus-járvány kitörése óta – állapította meg a PeakShop reprezentatív felmérése.

A felnőtt lakosság 62 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, a nők átlagosan négy, a férfiak három kilogramm „karanténtúlsúlyt” szedtek magukra 2019 óta.
Mint írták, ekkora változás ilyen rövid idő alatt önmagában aggasztó, ám különösen nyugtalanító annak tükrében, hogy a túlsúly jelentős kockázati tényező a koronavírusos betegeknél.

A nők körében 33 százalék a túlsúlyosak aránya, 25 az elhízottaké, ez 3, illetve 2 százalékpontos emelkedés két év alatt. A férfiaknál a túlsúlyosak aránya 41-ről 39 százalékosra csökkent, az elhízottaké 26-ról 28-ra nőtt.

A korral nő a túlsúlyosak és az elhízottak aránya az egyes korcsoportokban. Míg a 18-39 éves korosztály 27 százaléka túlsúlyos és 15 százaléka elhízott, a 40-59 éveseknek már 37 százaléka túlsúlyos és 31 százaléka elhízott. A 60 év felettiek körében 44 százalék a túlsúlyosak aránya, az elhízottaké pedig 34 százalék.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás