A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: 24.hu

Van-e tudomása arról, hogy Rácalmáson akkumulátor-újrahasznosító üzem létesül? Ha nem akkumulátorbontó, akkor milyen beruházás fog megvalósulni? Szabó Tímea párbeszédes képviselő kérdezte ezt Fónagy János államtitkártól, aki csak mellébeszélt válaszában.

Két egyszerű kérdést tett fel Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek Szabó Tímea párbeszédes képviselő, miután a sajtó beszámolt róla, hogy Rákay Philip Fidesz-közeli műsorvezető-rendező 42 hektáros területet vásárolt a kormány által különleges gazdasági övezetté nyilvánított rácalmási ipari parkban. Rákay ugyanis azt közölte, hogy jelentős fejlesztést szeretne véghez vinni, majd értékesítené az ingatlant, a helyiek pedig amiatt aggódnak, hogy a területen akkumulátor-újrahasznosító telep épül.

Szabó ezért megkérdezte, hogy

  • van-e tudomása arról, hogy Rácalmáson akkumulátor-újrahasznosító üzem létesül
  • ha nem akkumulátorbontó, akkor milyen beruházás fog megvalósulni?

Nagy Márton helyett Fónagy János „válaszolt”. Érdemi feleletet egyik kérdésre sem adott, igaz, nem is cáfolta az akkumulátor-bontó létesítésének tervét, ami rossz hír lehet a rácalmásiaknak és a környéken élőknek.

„A piacgazdaság szellemében magánszemélyek saját belátásuk szerint vásárolhatnak ingatlant és hajtanak végre beruházásokat. A megvalósítás, illetve a működés során a vonatkozó jogszabályokat mindenkinek be kell tartani, ezeket az állami szervek ellenőrzik” – írta Fónagy az ellenzéki képviselőnek.

Ahelyett, hogy kapálnál, b*szd meg! – így üdvözölte Fónagy János a Momentum elnökét

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek