Hirdetés

A korábban a NÉBIH honlapján elérhető erdészeti vonatkozású tartalmak a mai naptól a Nemzeti Földügyi Központ honlapjáról érhetők el.

A NFK honlapján kerültek elhelyezésre a korábban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapján elérhető erdészeti vonatkozású hírek, információk és tartalmak. A Faanyagterméklánc-felügyelethezEUTR – kapcsolódó információk továbbra is a NÉBIH honlapon érhetők el.

Az NFK honlapon tudnak a szakemberek, erdőgazdálkodók, erdőtulajdonosok és az erdők iránt érdeklődők friss hírekhez, információkhoz és szakmai tartalmakhoz hozzájutni.

Az erdőtervezéshez kapcsolódó eljárási lépések hirdetményei szintén az új NFK honlapon érhetőek el, melyek folyamatos frissítés alatt állnak majd ezentúl is. A formanyomtatványok, bejelentők, adatigénylők a hozzájuk kapcsolódó kitöltési útmutatókkal és mintákkal szintén külön a csokorba szedve érhetők el. A fontosabb adatbázisokat is (illetékesség kereső, erdészeti szakszemélyek listája stb.) már ezen a felületen kell keresni.

A jelentős látogatottsággal bíró https://erdoterkep.nebih.gov.hu/ Erdőtérkép honlap még változatlan címen érhető el. Azonban a megjelentett alaptérképi rétegek között új rétegként megtalálható a Lechner Tudásközpont szerveréről szolgáltatott OTrT Területfelhasználási kategóriák térképe is. A rétegek átlátszóságát egyedileg is lehet szabályozni a térképrétegre jobb egérgombbal kattintva.

Az NFK a korábbi tartalmakat felülvizsgálva folyamatosan kívánja mind megjelenésében, mind naprakészségében szolgálni a látogatók igényeit.

Nyitókép: illusztráció: Bükk-fennsík kivágott 180 éves erdő kép: Gálhidy László

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás