A rovat kizárólagos támogatója

Szerveződik az észak-magyarországi környezetvédelmi civil hálózat, amely a régió területfejlesztési politikájának alakításába és a döntések előkészítésébe is beleszólhat majd. Ezt F. Nagy Zsuzsanna, az Észak-magyarországi Regionális Környezetvédelmi Fórum szervezője, a miskolci székhelyű, országos hatáskörű Ökológiai Intézet képviselője mondta el a környezetvédelemmel is foglalkozó száztíz Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyei civil szervezet szakembereinek részvételével megtartott tanácskozáson.

A vitában a környezet- és természetvédelem, az erdészet, vadászat állami tisztségviselői is véleményt nyilvánítottak. A fórumon elhangzott, hogy a jelenlegi konfliktusok többségét az államigazgatás és a civil szervezetek közötti kommunikáció hiánya okozza. Az előadók hangsúlyozták, hogy a nézeteltérések megelőzhetők, ha az államigazgatási szervezetek s az önkormányzatok a döntések meghozatalakor kikérik és hasznosítják a civil szférában tevékenykedő szakemberek véleményét. A konferencián az államigazgatás és a civil szervezetek térségi szakértői megállapodtak abban, hogy a jövőben intézményes lehetőséget teremtenek programjaik egyeztetésére.
A tanácskozáson felszólalók az uniós jogharmonizáció ellentmondásosságára is felhívták a figyelmet: egyfelől törvények születtek a környezet védelmében, másfelől az ezek alkalmazásához szükséges végrehajtási utasítások silányak, késnek, vagy egyáltalán nem készülnek el.
2002. február 26., kedd

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás