Hirdetés

Az Európai Unió környezetvédelmi miniszterei a Kyotoi Egyezmény ratifikálásáról tanácskoznak

Három nemzetközi környezetvédő szervezet (WWF, a Greenpeace és a Climate Action Network-Europe) nyomatékosan felszólította az Európai Unió környezetvédelmi minisztereit, hogy döntsenek végre a Kyotoi Egyezmény feltétel nélküli ratifikálásáról a március 4-i Környezetvédelmi Tanácskozáson (Environment Council).
Egyetlen döntés szerepel az említett tanácskozás napirendjén: a klímaváltozásról szóló Kyotoi Egyezmény ratifikálása. Ha elfogadják, az nagy lépés lenne az Unió azon céljának megvalósítása felé, hogy ratifikálják és érvénybe léptessék az egyezményt a 2002 augusztus 26-án a dél-afrikai Johannesburgban kezdődő Fenntartható Fejlődés konferenciáig.
„Az Unió kormányainak el kell fogadniuk az egyezményt-most és feltétel nélkül. Már így is túl sok időt veszett el. Ha nem egyeznek meg most a ratifikálásról, elvész az Unió vezető szerepe” -mondta Dr. Stephan Singer, a WWF Europe klíma- és energiaügyi felelőse.
Amióta a Kyotoi Egyezményt elfogadták 1997 decemberében, az Unió vezető szerepet vállalt a klímaváltozást érintő nemzetközi tárgyalásokban. Bármilyen késés az Unió ratifikálási folyamatában rossz irányú politikai jelzés lenne a világ többi országa felé és komolyan veszélyeztetné az egyezmény jövőjét.

Forrás: WWF

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás