A rovat kizárólagos támogatója

Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban. Az idei rendezvényre október 5-6-én kerül sor. Kellemes és hasznos hétvégi időtöltés.

A rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos eseményekkel sokakat szólíthatunk meg és csábíthatunk ki a szabadba. A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint a BirdLife International hazai képviselője.

Az akció egyben verseny is az európai államok között.  A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek! Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.  Az EMN során begyűjtött megfigyelési adatokat 2017 óta egy online felületen várják a madarászok.

Akkor is részt vehetsz a madármegfigyelésben, ha nem kívánsz szervezett túrához csatlakozni. Számláld meg kerted madarait, sétálj a közeli parkban és erdőben barátaiddal, családtagjaiddal, és juttasd el hozzánk észlelési eredményeit, így egyéni részvételeddel is hozzájárulhatsz Magyarország sikeres részvételéhez!

A programhelyszínek alábbi listája az esetleg beérkező új adatokkal folyamatosan ITT bővül >>>

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek