A rovat kizárólagos támogatója

Április 29. – május 1. között tartják a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek XXVI. Országos Találkozóját Őriszentpéteren, ahol szakmai beszélgetések, tanulmányi kirándulások, közösségi és kulturális programok várják az érdeklődőket, akik ismerkedni akarnak a magyar zöld civil mozgalommal és a környezetvédelem aktuális kihívásaival.

Az elmúlt 26 évben a magyar környezetvédők és természetvédők évente egyszer összegyűltek, hogy tanuljanak egymástól, barátkozzanak, megfogalmazzák a közös elvárásaikat a környezetpolitikával kapcsolatban. A hétvégi találkozóra 600 főt várnak, a Zöld Majális a vendéglátó települések lakosainak is színes, érdekes, ingyenes programokat kínál. A rendezvény a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, a Magyar Természetvédők Szövetsége, Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség és a Reflex Környezetvédő Egyesület szervezésében valósul meg, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság támogatásával.

Az első két nap konferencia előadásokon, szakmai szekcióban kerül terítékre a környezetvédelem számos aktuális kérdése, mint a fenntarthatóság, az energia kérdés, a természetvédelem vagy a helyi élelmiszerellátás, míg vasárnap szakmai beszélgetésekkel és kirándulásokkal várják a szervezők az érdeklődőket. A szombati napon a találkozóra látogat V. Németh Zsolt környezetügyi államtitkár, aki egy szakmai fórumon vesz részt a találkozó résztvevőivel, ahol a természet- és környezetvédelmi feladatokról beszélgetnek.

A szombati Zöld Majálison több mint 30 zöld civil szervezet mutatja be tevékenységét. A bemutatkozó szervezetek Magyarországról és határon túlról érkeznek, hogy részt vegyenek ezen a seregszemlén. A gyerekeket és felnőtteket számos színes program, kézműves játékok, többféle óriás társasjáték, újrahasznosított játék, tudományos-kalandos tanösvény, odú- és bagolyláda készítés, érdekes természetvédelmi bemutatók és járőrprogram, játszóház, ősi magyar gyümölcsfajta ismertető, szalmabála házbemutató, rendőrségi kerékpár regisztráció, ételkóstoló várja. 
A rendezvény részletes programját itt találják >>>

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás