Hirdetés

„A természet és az ember kapcsolata nagyon hasonló Magyarország és az EU viszonyához: annak ellenére, hogy részei vagyunk, folyamatosan harcban állunk vele. Erősködünk, de a végén nagyon valószínű, hogy mi fogjuk megszívni”– mondta el Litkai Gergely a Pénzcentrum legújabb CashTag vlogja részében, melyben az 5 legégetőbb hazai természetvédelmi problémával foglalkoznak.

A humorista előadását meghallgathatjátok a PORTFOLIO GEN Z FEST /GREEN rendezvényen november 9-én, ahol többek között szó lesz arról is, mi most az 5 legdurvább környezetrombolás Magyarországon.

Aszály, villámárvizek, erdőirtás, biomassza és felelőtlen környezetvédelmi szabályok: öt jelenség ami sújtja a hazai természetet, és amik ellen ádáz harcot vívnak a környezetvédők. A Pénzcentrum vlogja, a CashTag legújabb részében a WWF Magyarország szakembereivel járták körbe ezeket a jelenségeket, és Litkai Gergely humorista összegzi, mi is a probléma sokak hozzáállásával a környezetvédelemhez.

Az egyre gyakrabban előforduló szélsőséges időjárási jelenségek a klímaváltozás velejárói, de azt már kevesebben tudják, hogy ennek hatásai ellen lehetne védekezni, az ellenállóképességünk javítható lenne egy kis odafigyeléssel.

Magyarországon és a világon talán a természetes élőhelyek elvesztése a legnagyobb probléma. Még a jól hangzó zöldmezős beruházások során is olyan zöld mezőket, élőhelyeket, biológiailag aktív felületeket semmisítünk meg, melyek nekünk, embereknek is fontos ökoszisztéma-szolgáltatások folynak  – mondta el a CashTagnek Deák Dalma, a WWF környezetpolitikai szakértője.

Nyitókép: vasúti pálya alámosásta az Ipolytarnóc-Nógrádszakál vasútvonalat 2023 06 09

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás